FAA, Boeing'in 787 Dreamliner'ının Gözetimini Sertleştiriyor

Federal Havacılık İdaresi, Boeing denetimini artırıyor ve uçak üreticisine Salı günü federal müfettişlerin her yeni 787 Dreamliner uçağını uçuşa elverişli olarak onaylama yetkisini elinde tutacağını söylüyor. Bu, atanmış Boeing çalışanlarının FAA gözetimi altında sertifikasyon denetimleri yürütmesine ilişkin olağan uygulamadan önemli bir sapmadır.

16 Şubat 2022 23:00 Gündem
FAA, Boeing'in 787 Dreamliner'ının Gözetimini Sertleştiriyor

Boeing, güvenlik düzenleyicilerinin uçaklarda gövde panelleri arasında kabul edilemez boşluklar gibi üretim kusurları buldukları için teslimatları ikinci kez durdurduğu Mayıs 2021'den bu yana havayollarına yeni 787 yolcu jeti teslim etmedi. FAA, üretim sorunları nedeniyle 2020'nin sonlarında 787 teslimatı da durdurmuştu.

FAA yaptığı açıklamada, nihayet Boeing'in 787 teslimatlarına devam etmesine izin verdiğinde, "ajans, tüm Boeing 787 Dreamliner uçakları için uçuşa elverişlilik sertifikaları verme yetkisini elinde tutacak. Bu, ajansın Boeing'in üstlendiği önlemlerin etkinliğini doğrulamasını sağlayacaktır. 787 üretim sürecini iyileştirmek."

Son yirmi yılda havacılık endüstrisi, üreticinin atanmış çalışanlarının nihai sertifika denetimlerini gerçekleştirdiği ve FAA çalışanlarının daha sonra denetim raporlarını gözden geçirdiği bir program kullandı. Ancak bu uygulama, Endonezya ve Etiyopya'da beş aydan kısa bir süre arayla iki Boeing 737 Max uçağının 346 kişinin ölümüne neden olan kazalarının ardından geniş çapta eleştirildi.

Uçak kazası müfettişleri, her iki kazanın da büyük ölçüde, Boeing ve çalışanlarının güvenlik düzenleyicilerini aldatmak ve yanıltmakla suçlandığı otomatik bir uçuş kontrol sisteminden kaynaklandığını tespit etti; FAA, programın gevşek gözetimi ile suçlandı.

Tha FAA, o zamandan beri üretilen her yeni 737 Max jetliner'ın son denetim ve sertifikasyon yetkisini elinde tutuyor.

FAA, müfettişlerinin yeni üretilen 787'lerde son teftişleri, teşkilat aşağıdakilerden emin olana kadar sürdüreceğini söyledi:

  • Boeing'in kalite kontrol ve üretim süreçleri, sürekli olarak FAA tasarım standartlarını karşılayan 787'ler üretir.
  • Boeing'in depolamada büyük hacimli yeni 787'lerde gerçekleştirmesi gereken yeniden çalışma için sağlam bir planı var.
  • Boeing'in teslimat süreçleri istikrarlı"

Buna yanıt olarak bir Boeing sözcüsü yaptığı açıklamada, "FAA'nın düzenleyicimiz olarak rolüne saygı duyuyoruz ve ayrıntılı ve titiz süreçleri boyunca şeffaf bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Güvenlik, sektörümüzdeki herkes için en büyük önceliktir. Bu amaçla, beklentilerini ve tüm geçerli gereklilikleri karşıladığımızdan emin olmak için FAA ile ilişki kurmaya devam edeceğiz."

Aralık ayı sonu itibarıyla Boeing, 787 Dreamliner'ından 110'unu üretti, ancak geniş gövdeli uçaklar hem North Charleston, SC hem de Everett, Wash'daki Boeing fabrikalarında elden geçirildiği için henüz onaylanmadı.787'nin üretimi Güney Carolina'da devam ediyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet