Eski ABD Denizcisi Trevor Reed, Rusya'dan mahkum takasıyla serbest bırakıldı

2019'dan beri tutuklu olan eski bir ABD Deniz Piyadesi olan Amerikalı Trevor Reed, Rusya'nın ABD'de 20 yıl hapis cezasını çekmekte olan Rus pilot Konstantin Yaroshenko karşılığında 27 Nisan Çarşamba günü Rus tutukluluğundan serbest bırakıldı. dışişleri bakanlığı dedi.

28 Nisan 2022 23:00 Gündem
Eski ABD Denizcisi Trevor Reed, Rusya'dan mahkum takasıyla serbest bırakıldı

ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Bay Reed'in serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladı ve Rusya'da tutulan başka bir ABD vatandaşı Paul Whelan'ı serbest bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

Biden yaptığı açıklamada, "Eski bir ABD Deniz Piyadesi olan Trevor, Rus tutukluluğundan muaf" dedi.

Teksaslı 30 yaşındaki Bay Reed, 2019 yılında Moskova'yı ziyareti sırasında sarhoşken iki polis memurunun hayatını tehlikeye atmaktan suçlu bulundu. ABD, duruşmayı "saçma bir tiyatro" olarak nitelendirdi. Bay Biden, haberi, yönetimine oğullarına yardım etmesi için baskı yapan Bay Reed'in ebeveynleri Joey ve Paula Reed ile paylaştığını söyledi.

Reed'ler, son 985 gündür "ailemiz bir kabus yaşıyor" diyerek Bay Biden ve diğerlerine teşekkür etti.

Açıklamada, "Başkanın eylemi Trevor'ın hayatını kurtarmış olabilir" dediler.

Oğullarının hazır olur olmaz kendi hikayesini anlatacağını söylediler.

“Rus gulagında maruz kaldığı sefil koşulların yol açtığı sayısız sağlık sorununu ele alırken, saygıyla biraz mahremiyet rica ederiz” dediler.

Bay Biden, tahliyenin ayrıntıları hakkında yorum yapmadı, ancak "Trevor'u eve getirmemize izin veren müzakereler, hafife almadığım zor kararlar gerektiriyordu" dedi.

Rusya, Temmuz 2019'da Yaroşenko için herhangi bir Amerikan vatandaşının serbest bırakılması karşılığında mahkum takası teklif etmişti.

Bay Yaroshenko, ülkeye kokain sokmak için komplo kurmaktan hüküm giymiş bir pilot. 2010 yılında Liberya'da ABD özel kuvvetleri tarafından tutuklandı.

Bay Biden, yönetiminin yurt dışında haksız yere gözaltına alınan Amerikalıları eve getirmeye öncelik verdiğini ve "Paul Whelan ve diğerleri, aile ve arkadaşların sevgi dolu kollarında Trevor'a katılana kadar durmayacağız" dedi.

Whelan, yalanladığı ve siyasi bir adam kaçırmaya benzettiği casusluk suçlamalarıyla Rusya'da tutulan eski bir ABD Denizcisi.

Ayrıca ABD'li basketbolcu Brittney Griner Rusya'da yaklaşık iki aydır tutuklu ve 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor. Griner, 17 Şubat'ta bir Moskova havaalanında, bagajında ​​yapılan aramada birden fazla kenevir yağı vape kartuşu ortaya çıkardığı ve bunun maksimum 10 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği iddiasıyla gözaltına alındı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet