Erken Emeklilik Açıklaması! Koşulları Sağlayanlar Normalde Olması Gerekenden 2 ve 6 Yıl Daha Erken Emekli Olabilecek!

Erken emekli olmayı seçen kişilere iyi haber geldi. Askerlik ve doğum kredisi imkanlarının bir sonucu olarak erken emeklilik mümkün olacak. Türkiye'nin gündeminde sıklıkla tartışılan bir konu olan erken emeklilik konusu, SGK'nın seçenek çözümleri ile fazlasıyla hafifliyor.

23 Şubat 2022 19:34 Gündem
Erken Emeklilik Açıklaması! Koşulları Sağlayanlar Normalde Olması Gerekenden 2 ve 6 Yıl Daha Erken Emekli Olabilecek!

Sigortalı bireylerin çalışma hayatının çeşitli nedenlerle kesintiye uğradığı dönemlerde ilgili mevzuat hükümlerine göre borç para alınması düşünülebilecek. Erkekler askerlik borcu ile bu haktan faydalanabilirken, kadınlar doğum borçlanması ile 6 yıla kadar erken emekli olabilme hakkına sahip olacak. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

Erkekler için 2 yıl daha erken emeklilik duyurusu

Sosyal Güvenlik Kurumuna göre erken emekli olmak isteyen vatandaşlar çeşitli imkanlara sahip olacak. İşe ara veren kişiler, borçlanma yaklaşımı sayesinde birkaç yıl daha erken emekli olabilecekler. Genel olarak son yıllarda EYT konusunun ön plana çıkması ile birlikte SGK'nın borçlanma ve yeniden yapılandırma hizmetlerine olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Erkeklerin iki yıla kadar erken emeklilik hakkı kazandığı askerlik borcu, milyonlarca çalışan için umut kaynağı oldu. Sigortalı olarak çalışmaya başlamadan önce askerlik görevini tamamlayan ve altı ay askerlik borçlanma seçeneğinden yararlanan vatandaşlar, söz konusu teknikle normalden iki yıl önce emekli olabilecekler. Bu hak, askeri borcun gerekliliklerini karşılayan tüm erkek sigortalı çalışanlar için geçerlidir.

Kadınlar için 6 yıl daha erken emeklilik duyurusu

SGK tarafından Kadınlara askerlik borcuna eşdeğer erken emeklilik imkanı tanınmaktadır. Doğum borçlanması ile 2160 gün prim üzerinden toplamda 3 çocuğa kadar 6 yıla varan erken emeklilik imkanı yaratılabilir. Kadınlar için 6 yıla kadar prim kazanılabilirken, borçlanma stratejisi erkekler için 18 aya kadar sürebilen askerlik için 2 yıla kadar (elbette sigorta tarihine göre) erken emekliliğe izin veriyor.

Bu fırsattan herkes yararlanabilecek

SGK kapsamına giren ve borçlanma yolu şartlarını sağlayan tüm kişilerin erken emeklilik fırsatından yararlanabilmesi sağlanacak. Erken emeklilik ise emeklilik yaşına gelmeden SGK'nın ilgili birimlerine başvurularak askerlik veya doğum borcu gibi imkanlardan yararlanılarak elde edilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet