Endonezya'da altın madeninde toprak kayması sonucu 12 kadın öldü

Polis, Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletinde yasadışı bir altın madeninde çalışan on iki kadının bir uçurumun çökmesi ve toprak kaymasını tetikleyerek onları gömmesi sonucu öldüğünü söyledi.

30 Nisan 2022 22:00 Gündem
Endonezya'da altın madeninde toprak kayması sonucu 12 kadın öldü

Lisanssız madenler, mineral bakımından zengin Endonezya'da yaygındır ve terk edilmiş siteler, uygun güvenlik ekipmanlarını kullanmadan artık altın cevheri arayan yerlileri cezbetmektedir.

Kuzey Sumatra'nın Mandailing Natal semtinde 28 Nisan Perşembe günü öğleden sonra çöken uçurumda yaşları 30 ila 55 arasında değişen 12 kadın, terk edilmiş bir yasadışı madende altın kazarken öldü.

Yerel polis şefi Marlon Rajagukguk Perşembe günü geç saatlerde AFP'ye verdiği demeçte, "Maden çevresindeki uçurum çöktü ve 12 kadını gömdü, hepsini öldürdü" dedi ve kurbanların profesyonel madenciler olmadığını da sözlerine ekledi.

Onlarla birlikte çalışan diğer iki kadın, felaketten sağ çıkmayı başardı ve olayı yetkililere bildirmek için köye geri döndü.

Kurtarma ekiplerinin, çamurla dolu iki metre derinliğindeki bir çukurda bulunan kurbanların cesetlerini tahliye etmesi saatler sürdü.

Rajagukguk, "Şimdi tüm kurbanların cesetleri ailelerine iade edildi" dedi.

Eyalet başkenti Medan'ın yaklaşık 300 km güneyindeki Mandailing Natal'da yasadışı altın madenciliği yaygın ve birçok alan operatörler tarafından terk edildi.

Özellikle muson yaz aylarında heyelan nedeniyle takımadalarda maden kazaları sık görülüyor.

Geçen yıl Sulawesi adasındaki Parigi Moutong'da yasadışı bir altın madeni çöktüğünde altı madenci öldü.

2020'de Sumatra'da şiddetli yağışların tetiklediği toprak kaymasında 11 madenci hayatını kaybetti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet