Elon Musk, Twitter için 61 milyar dolarlık anlaşmayı askıya aldı, hisseler düştü

Bay Elon Musk, Twitter Inc için yaptığı 44 milyar ABD Doları (61 milyar ABD Doları) anlaşmasını 13 Mayıs Cuma günü "geçici olarak askıya aldı" ve sahte hesapların oranıyla ilgili verileri beklerken, sosyal medya platformu düşüyor.

14 Mayıs 2022 09:00 Gündem
Elon Musk, Twitter için 61 milyar dolarlık anlaşmayı askıya aldı, hisseler düştü

Twitter hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde yüzde 17.7 düşüşle 37.10 ABD Dolarına düştü; bu, Bay Musk'ın Nisan ayı başlarında şirketteki hissesini açıklamasından ve ardından hisse başına 54.20 ABD Doları karşılığında özel almak için "en iyi ve son" bir teklifte bulunmasından bu yana en düşük seviyesi.

Bu arada, Musk'ın satın alma için 6,25 milyar ABD Doları tutarında fon sağladığı Tesla hisseleri yaklaşık yüzde 5 arttı.

Musk, Cuma günü 92 milyondan fazla Twitter takipçisine "Spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların %5'inden daha azını temsil ettiği hesaplamasını destekleyen ayrıntılar bekleyen Twitter anlaşması geçici olarak askıya alındı" dedi.

En son tweetinde, Bay Musk, 2 Mayıs'taki bir Reuters hikayesine atıfta bulundu ve Twitter'ın, sahte veya spam hesapların, para kazanılabilen günlük aktif kullanıcılarının yüzde 5'inden daha azını temsil ettiğini tahmin ettiğini ve 229 milyon kullanıcı kaydettiği ilk çeyrekte. reklam yaptı.

"Bu %5 metriği bir süredir piyasada değil. Belli ki çoktan görmüş olurdu... Yani fiyatı düşürme stratejisinin daha çok bir parçası olabilir," dedi Hargreaves Lansdown'da analist olan Susannah Streeter.

"Birkaç üst düzey yöneticinin zaten işten çıkarılmış olduğu düşünülürse, şirketteki birçok kişi için son derece sinir bozucu olacak" dedi.

Anlaşmanın anlaşılan fiyattan kapanma olasılığı, Twitter hisselerinin 46,75 ABD dolarının altına düştüğü Salı günü ilk kez yüzde 50'nin altına düştü.

Dünyanın en zengin adamı ve kendi kendini ifade özgürlüğü mutlakçısı ilan eden Bay Musk, önceliklerinden birinin "spam botlarını" platformdan kaldırmak olacağını söylemişti.

Twitter, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Bay Musk'ın temsilcileri veya şirketi Tesla Inc, yorum yapmak için hemen müsait değildi.

Bay Musk, Twitter'ın denetleme politikasını eleştirdi. Twitter'ın algoritmasının tweet'lerin herkese açık olmasına öncelik vermesini istediğini ve reklam veren şirketlere hizmet üzerinde çok fazla güce karşı olduğunu söyledi.

Bu haftanın başlarında, sosyal medya platformunu satın aldığında Twitter'ın eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik yasağını tersine çevireceğini söyleyerek sitenin moderasyonunu kesme niyetinin sinyalini verdi.

Sosyal medya şirketi, Musk ile yapılan anlaşma kapanana kadar, reklamcıların “gelecekteki planlar ve stratejilerle ilgili potansiyel belirsizlik” nedeniyle Twitter'da harcamaya devam edip etmeyecekleri de dahil olmak üzere çeşitli risklerle karşı karşıya olduğunu söylemişti.

Bay Musk, anlaşmadan çekilirse 1 milyar ABD doları tutarında bir fesih ücreti ödemek zorunda kalacak.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet