Dünyaca ünlü Tesla arabaları arızalar nedeniyle geri çağrılıyor

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) bir süredir Tesla modelleri üzerinden detaylı araştırmalar yürütmekte. Her Tesla modelinde bulunan ısı pompalarının aşırı soğuk havalarda çalışmayı durduğunu keşfeden NHTSA, bunun bir düzeneğe girdiğini görünce hızla geri çağırmaya başladı.

12 Şubat 2022 13:00 Otomobil
Dünyaca ünlü Tesla arabaları arızalar nedeniyle geri çağrılıyor

Geri çağırma operasyonu kapsamında 2020 ila 2021 yılları arasında üretilen Model S, Model 3 ve Model X modelleri bu geri çağırmadan da nasibini alacak. 2019 ila 2022 arasında üretilen birçok Model Y’lerinde FMVSS 103 S4.4 koduna uymamasından kaynaklı olarak geri çağrıldığını ifade etmişti.

teslanin-en-hizli-otomobili-model-s-plaid-rekor-kirdi.jpeg

Tesla’nın araştırmalarına göre de sorun yazılım odaklı olmasından kaynaklı olarak müşterileri fazla sıkmayacak. Yapılan açıklamaya bakıldığında sürüş esnasında devreye giren elektronik genişleme valfi, zaman içinde aşınarak görevini de yapamaz hale gelmekte. Bu durumda da valfin kendi kendine kapanır açmasına ve soğutucunun, evaporatör içerisinde kalmasına sebep oluyor. Araç bu durumdayken de çalışmaz hale geliyor.

tesla-792.png

Otomobil çalışır haldeyken de bu sorundan kaynaklı olarak kabin ısıtma sistemi -10 derece altında işlevini tamamen yitirmekte. Bu durumda da kullanıcıların konfor alanları oldukça ciddi bir şekilde bozuluyor.

tesla-reu-1643205.jpg

Tesla’dan yapılan açıklamayla birlikte sorun yaşayan modellerin bazılarını bayilere çağıracak. Bir kısmına ise uzak güncellemelerin yapılarak sorunun tamamen giderilebileceği ifade ediliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet