Dünya Bankası, Ukrayna için 723 milyon dolarlık kredi ve hibeyi onayladı

Dünya Bankası, yönetim kurulunun Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna için 723 milyon dolarlık kredi ve hibe paketini onaylayarak, ülke bir Rus işgaliyle savaşırken umutsuzca ihtiyaç duyulan hükümet bütçe desteğini sağladığını söyledi.

09 Mart 2022 10:00 Gündem
Dünya Bankası, Ukrayna için 723 milyon dolarlık kredi ve hibeyi onayladı

Bankadan yapılan açıklamada, paketin daha önceki bir Dünya Bankası kredisine ek olarak Hollanda ve İsveç'ten alınan garantilerle yaklaşık 139 milyon dolar artırılan 350 milyon dolarlık bir kredi eki içerdiği belirtildi.

Ayrıca, Ukrayna adına hibe katkıları almaya devam edecek bir güven fonunun parçası olarak İngiltere, Danimarka, Letonya, Litvanya ve İzlanda'dan 134 milyon dolarlık hibeler de içeriyor. Japonya 100 milyon dolarlık paralel finansman sağlıyor.

Bir Dünya Bankası sözcüsü, fonların önümüzdeki birkaç gün içinde Ukrayna hükümetine devredilmesinin beklendiğini söyledi.

Dünya Bankası'nın bütçe destek kredileri genellikle fonların nasıl harcanabileceği konusunda kısıtlamalar taşımaz, ancak banka "hızlı dağıtılan" desteğin Ukrayna hükümetinin kritik hizmetler sağlamasına, hastane çalışanlarına ödeme yapmasına, emekli maaşlarını finanse etmesine ve devam etmesine yardımcı olacağını söyledi. sosyal programlar.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass yaptığı açıklamada, "Dünya Bankası Grubu, Rus işgalinin yol açtığı şiddet ve aşırı aksama karşısında Ukrayna ve halkını desteklemek için hızla harekete geçiyor." Dedi. "Dünya Bankası Grubu, Ukrayna ve bölge halkının yanındadır. Bu, bu krizin geniş kapsamlı insani ve ekonomik etkilerinin ele alınmasına yardımcı olmak için attığımız birçok adımın ilkidir."

Banka, önümüzdeki aylarda Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık başka bir destek paketi ve Ukraynalı mültecileri kabul eden komşu ülkelere, çoğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 1,7 milyonu aşan ek destek üzerinde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet