Cyclone Dovi, Yeni Kaledonya ve Vanuatu'da Sel ve Elektrik Kesintilerine Neden Oluyor

Cyclone Dovi, Yeni Kaledonya sularını terk etti, ancak yetkililerin bölge genelinde bir kurtarma alarmı vermesi nedeniyle su baskınlarına ve elektrik hatlarının düşmesine neden oldu. Yetkililer, Fransız topraklarının güneydoğusundaki diğer bölgelerde telefon hatlarının kapalı olduğunu söylüyorlar.

12 Şubat 2022 10:00 Gündem
Cyclone Dovi, Yeni Kaledonya ve Vanuatu'da Sel ve Elektrik Kesintilerine Neden Oluyor

Yetkililer şu anda hasarı değerlendirirken, Güney eyaletteki meteoroloji istasyonları, dün gece 80 km/s hıza ulaşan rüzgarları ve kuzeybatıdaki esintileri 154 km/saate kadar ölçtü.

Şiddeti üçüncü kategoriye yükselen siklon, Yeni Kaledonya sularından uzaklaştı ve açık sulara doğru ilerliyor.

Yeni Zelanda Met Service, Dovi'nin tropik bölgelerden uzaklaştıkça muhtemelen bir kategori 4 siklona yoğunlaşabileceğini söyledi.

cyclone-dovi-yeni-kaledonya-ve-vanuatuda-sel-ve-elektrik-kesintilerine-neden-oluyor.jpg

Vanuatu

Vanuatu'daki düzinelerce aile, başkentte "yaygın" sel nedeniyle mülteci merkezlerinde kalıyor.

Tropical Cyclone Dovi, Port Vila'dan çıkan ana yol da dahil olmak üzere alçak bölgelerde yolları şiddetli nehirlere dönüştürdü.

"Port Vila'nın ücra bölgelerinde birkaç düzine aile mülteci merkezlerine tahliye edildi, ancak yine de dün gece Ulusal Afet Yönetim Ofisi tarafından kırmızı alarm uyarısı kaldırıldı ve şimdi temizlik ve kurtarmaya odaklanıyoruz. Port Vila merkezli gazeteci Dan McGarry dedi.

McGarry, "son derece kötü" bir hava olduğunu ve şimdi odakların temizlik ve iyileşmeye döndüğünü söyledi.

"Şu anda hala hasarı değerlendiriyoruz, güneydeki Tanna adasında köprüler gördük ... yerinden edilmiş ailelerimiz var, sanırım bugün büyük ölçüde yetkililer tarafından bir stok sayımı olacak ve sonra yuvarlanacağız" dedi. kollarımızı sıvayın ve içine girelim."

cyclone-dovi-yeni-kaledonya-ve-vanuatuda-sel-ve-elektrik-kesintilerine-neden-oluyor-001.jpg

Post Linki: https://twitter.com/dailypostdan/status/1491354303457800194?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1491354303457800194%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rnz.co.nz%2Finternational%2Fpacific-news%2F461322%2Fcyclone-dovi-causes-flooding-and-power-outages-in-new-caledonia-and-vanuatu

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet