Cumhurbaşkanı: Ukrayna Teslim Olmuyor; Rusya-Ukrayna Savaşındaki En Önemli Gelişmeler

Zelenskyy, Ukrayna ordusunun teslim olmadığını söyledi. İşte tüm detaylar..

26 Şubat 2022 22:00 Gündem
Cumhurbaşkanı: Ukrayna Teslim Olmuyor; Rusya-Ukrayna Savaşındaki En Önemli Gelişmeler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Cumartesi günü Kiev'de bir video adresi kaydetti ve sakinleri Ukrayna ordusunun teslim olduğuna dair sahte bilgilere inanmamaya çağırdı. Ukrayna ordusunun silah bırakması ve devam eden tahliye hakkında internette yanlış bilgilerin yayıldığını söyledi.

Zelensky, Kiev'de olduğunu ve ülke ordusunun silah bırakmayacağını iddia etti.

"Silahlarımız gerçeğimizdir" dedi. Gerçeğimiz, bizim toprağımız, ülkemiz, çocuklarımız ve bunların hepsini savunacağız” dedi.

Mesajı, Rus birliklerinin Kiev'e saldırması ve Ukrayna'nın başkentinde sokak çatışmalarının başlamasıyla geldi.

Zelensky, Batılı ortakların Ukrayna'ya silah gönderdiğini de söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a atıfta bulunarak, "Diplomatik cephede yeni bir gün, @EmmanuelMacron ile bir görüşme ile başladı" diye tweet attı.

“Ortaklarımızdan silah ve teçhizat Ukrayna yolunda. Savaş karşıtı koalisyon çalışıyor!”

Ukrayna için Avrupa Konseyi üyeliği?

Başka bir tweet'te, Ukrayna cumhurbaşkanı Ukrayna'nın Avrupa Konseyi üyeliğinde ilerleme kaydettiğini bildirdi. “Uzun süredir devam eden tartışmayı bir kez ve herkes için kapatmak ve Ukrayna'nın #ЄС'ye üyeliğine karar vermek için kritik an geldi.” Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile “Ukraynalıların özgür gelecekleri için daha fazla etkili yardım ve kahramanca mücadele” konusunu görüştü.

Yerdeki durum

Rusya'nın eski Sovyetler Birliği komşusunu işgali Cumartesi günü üçüncü güne girerken Kiev'de yoğun silah sesleri duyuldu.

Kiev'de insanlara sığınma çağrısı yapıldığında sokak kavgalarına tanık olundu.

Ukrayna askeri komutanlığı, Sumy, Poltava ve Mariupol yakınlarındaki bölgelerin Rus hava saldırılarından etkilendiğini söyledi.

Facebook Rusya'ya karşı harekete geçti

Bu arada Facebook, Rus devlet medyasının reklam yayınlamasını ve platformlarından para kazanmasını yasakladığını söyledi.

Facebook güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher Cumartesi günü yaptığı açıklamada, sosyal ağın Rus devlet medyasının Ukrayna'daki Rus askeri operasyonu üzerinden reklam yayınlamasını ve platformdan para kazanmasını yasaklayacağını söyledi.

Yaptırımlar uzay işbirliğini vurdu

Rusya, Moskova'nın Ukrayna'yı işgali üzerine AB yaptırımlarına yanıt olarak Fransız Guyanası'ndan uzay uçuşlarını askıya aldığını ve teknik personelini geri çektiğini söyledi.

Rus uzay ajansı başkanı Dmitry Rogozin, "AB'nin girişimlerimize yönelik yaptırımlarına yanıt olarak, Roskosmos, Kourou kozmodromundan uzay fırlatmaları düzenleme ve teknik personelini Fransız Guyanası'ndan çekme konusunda Avrupalı ​​ortaklarla işbirliğini askıya alıyor." dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet