Cumhurbaşkanı İmzaladı! Artık Onlara Ücretsiz Hale Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve ardından Resmi Gazete ’de yayınlanan kanunla birlikte AFAD personeli o hizmeti ücretsiz olarak almaya başlayacak.

23 Mart 2022 14:44 Gündem
Cumhurbaşkanı İmzaladı! Artık Onlara Ücretsiz Hale Geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının taşra teşkilatı personeline getirdiği yeni hakla birlikte,toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak yararlanma hakkına eriştiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi imzayı atması ve ardından kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından sosyal haklarda ve mali konularda düzenlenemeye gidildi. 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan altıncı dönem toplu sözleşme kapsamında ciddi değişiklikler yapıldı. AFAD personeline sosyal hayatta rahat hareket etmelerini sağlayacak haklar eklendi.

AFAD Personeli Toplu Taşımayı Ücretsiz Kullanabilecek!

Yapılan düzenleme ile birlikte AFAD personeli üzerinde resmi üniforması bulunması durumunda toplu taşıma araçlarınız ücretsiz olarak kullanma hakkına sahip olacaklar. Yani resmi bir iş için dışarı çıktıklarında ulaşım araçlarında ücretsiz olarak yararlanma hakkına sahip olabilecekler.

Bu düzenleme süresiz olarak bulunmuyor. Yapılan düzenleme ile birlikte AFAD taşra teşkilatı personeli 31 Aralık 2023 tarihine kadar bu haktan ücretsiz olarak yararlanma hakkına sahip olacak.

Bu hak içerisinde belediyeler, bağlı kuruluşlar, bunlar tarafından kurulan birlikler, müesseseler, şirketler yürütülen toplu taşıma hizmetlerin sunduğu toplu taşıma hizmetleri dahil olacaktır. Günlük hayatın içerisinde veya izinli oldukları dönemlerde AFAD personeline bu yönde herhangi bir hak tanınmıyor.

Ülkemizde yaşanan doğal afetlere ilk müdahale eden insanlar olan AFAD ekibine bu sırada sorun yaşamamaları için toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma hakkı tanındı. Son yıllarda giderek artan ciddi mal ve can kaybına neden olan afetlerde canla başla çalışan bu personeller resmi durumlarda rahatça ulaşım araçlarını kullanabilecekler.

Ayrıca hizmetten yararlanacaklar arasında arama ve kurtarma teknisyeni, afet ve acil durum arama ve kurtarma birlikte personeli, il afet ve acil durum arama ve kurtarma ekibi personeli dahil olacaktır. Bu hizmet altıncı dönem toplu sözleşme kapsamında 31 Aralık 2023 yılına kadar kullanılmak için hazırlanmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet