Çinli analist Hong Hao'nun sosyal medya hesapları donduruldu

Bocom International Holdings'in Çin stratejisti Hong Hao'nun halka açık sosyal medya hesapları, açık sözlü analist tarafından ülke hakkında son zamanlardaki düşüş raporlarının ardından belirtilmeyen ihlaller nedeniyle askıya alındı.

02 Mayıs 2022 23:00 Gündem
Çinli analist Hong Hao'nun sosyal medya hesapları donduruldu

Hong Hao'nun Çin Pazar Stratejisi adlı WeChat kamu hesabı, en az 30 Nisan Cumartesi gününden bu yana donduruldu.

WeChat'in genel hesap hizmeti kurallarının ihlal edildiğini belirten hesapta yayınlanan bir bildirime göre tüm içerikler engellendi.

3 milyondan fazla takipçisi olan Weibo hesabı Cumartesi öğleden sonra hala geçerliydi ama aynı zamanda askıya alma modundaydı.

Bay Hong'un hangi gönderilerinin sınırı aşmış olabileceği belirsiz olsa da, Çin son haftalarda ekonomik olarak yıkıcı kilitlenmelerle ilgili sosyal medya gönderilerini sansürledi.

CSI 300 Endeksi geçen hafta iki yılın en düşük seviyesine geriledi - bu yıl yüzde 19'luk bir kayıpla dünyanın en kötü performans gösteren hisse senedi göstergelerinden biri. Bu, devlet medyasının piyasalarda güveni yansıtan bir dizi makale yayınlamasını engellemedi.

Bay Hong, askıya alma hakkında yorum isteyen WeChat aracılığıyla gönderilen bir mesaja hemen yanıt vermedi. Bloomberg TV ve CNBC gibi finans haberlerinde düzenli olarak görünen, geleneksel ve sosyal medyada her yerde bulunur.

21 Mart tarihli bir raporda, Bay Hong, Şanghay Bileşik Endeksinin 3.200 ile 3.800 arasında işlem görebileceğini ve en kötü senaryoda 3.000'in altına düşme olasılığının olduğunu tahmin etti. Endeks 27 Nisan'da 2,863.6'ya kadar düştü ve 29 Nisan'da 3.047,06'dan kapandı.

Bay Hong ayrıca Çin'deki ADR'lerdeki bir çöküş için Çin'in teknoloji şirketlerine yönelik baskısını suçladı ve Pekin ile Washington arasındaki düzenleyici anlaşmazlıklar nedeniyle açık denizde listelenen hisselerde daha düşük değerlemeler ve olası sermaye kaçışı konusunda uyardı.

Geçen yıl Tencent Holdings, Çin'in ekonomisine zararlı olduğunu düşündüğü finansal bilgileri yayınlayan ticari platformları ve sosyal medya hesaplarını çökertmesinin ardından 1000'den fazla WeChat hesabına nadir bir yasak getirdi.

Biri Essence Securities'in baş stratejisti Chen Guo tarafından yönetilen de dahil olmak üzere toplam 1.463 WeChat hesabı, belirtilmeyen finansal medya düzensizlikleri nedeniyle yasaklandı.

Cumartesi günkü son gönderisinde, Bay Hong hayırsever kitap bağışlarından bahsetti.

Cuma günü sosyal medya paylaşımları, Çin hisse senetlerine ilişkin düşüş tahminleri nedeniyle cezalandırıldığını ve şirket tarafından görevden alınacağını bildirdi. Hong, Pazar günü Bocom'da 10. yıl dönümünü kutladı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet