Çin'in uzay tohumu yetiştirme teknolojisi: Gıda güvenliği sorununu çözecek mi?

Çin'in devlet tarafından işletilen Global Times'a göre, Shenzhou-13 uzay aracı, gıda güvenliğini artırmak için bir "uzay yetiştirme yolculuğu" gerçekleştirdi.

03 Mayıs 2022 23:00 Gündem
Çin'in uzay tohumu yetiştirme teknolojisi: Gıda güvenliği sorununu çözecek mi?

Raporda, Çin'in yeni bir tür oluşturmak için uzaya gönderilen tohumların genlerini mutasyona uğratmak için kozmik radyasyon kullanan uzay tohumu yetiştiriciliğine izin verdiği belirtildi.

Gazete, Shenzhou'nun 183 günlük uzay yolculuğu sırasında yenilebilir mantar, lahana, pirinç, yulaf ve yonca ile yapılan deneyin bir parçası olarak 12.000 tohum kullanıldığını söyledi.

Global Times raporu, önemli bir hayvan yemi ürünü olan yoncanın ülkede kıt olduğunu söyledi.

Gıda güvenliği Çin'in önündeki en önemli engellerden biri. Bir Dünya Ekonomik Forumu (WEF) raporu, Başkan Xi Jinping'in pandemi sırasında ülkenin gıda güvenliğini ele alma ihtiyacını kabul ettiğini söyledi. Çin'in gıda sistemi, son iki yıldır COVID-19 ve doğal afetler nedeniyle darbe aldı.

Dünya Ekonomik Forumu, ülkenin gıda ve mısır üretimini istikrara kavuşturması ve soya fasulyesi ve yağlı tohum üretimini genişletmesi gerektiğini söyledi. Çin şu anda 113 ülkeden oluşan Küresel Gıda Güvenliği Endeksi'nde 34. sırada yer alıyor. WEF, iklim değişikliğinin gıda güvenliğini engelleyen en büyük faktör olduğunu söyledi.

Kilitlemenin vurduğu Şanghay, bu yılın başlarında kısmi sokağa çıkma yasağı nedeniyle ciddi gıda kıtlığı yaşayan Çin'deki Xi'an şehri de dahil olmak üzere gıda kıtlığıyla mücadele ediyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet