Çin vatandaşı, ticari sırları çalmaktan suçunu kabul ettikten sonra ABD hapishanesine gönderildi

ABD Adalet Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, bir Çin vatandaşının Ocak ayında Çin hükümetine fayda sağlamak için tarım şirketi Monsanto'dan ticari sırları çalmak için komplo kurmaktan suçlu bulunduktan sonra 29 ay hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

09 Nisan 2022 20:00 Gündem
Çin vatandaşı, ticari sırları çalmaktan suçunu kabul ettikten sonra ABD hapishanesine gönderildi

2008'den 2017'ye kadar Monsanto ve bir yan kuruluşu tarafından istihdam edilen 44 yaşındaki Xiang Haitao, Missouri federal mahkemesinde ekonomik casusluk yapmak için bir komplo suçlamasını kabul etmişti.

Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, Perşembe günü 29 ay hapis cezasına çarptırıldığını, ardından üç yıl denetimli serbest bırakıldığını ve 150.000 dolar para cezasına çarptırıldığını söyledi.

Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Bölümü'nden Başsavcı Yardımcısı Matthew Olsen, "Xiang, kendisi ve ÇHC (Çin Halk Cumhuriyeti) için haksız bir avantaj elde etmek için önemli bir ticari sırrı çalmak için komplo kurdu" dedi.

Olsen, "Ekonomik casusluk, ABD şirketlerinin rekabet avantajını tehdit edebilecek ciddi bir suçtur ve Ulusal Güvenlik Bölümü, yabancı bir hükümetin yararına ticari sırları çalan herkesten hesap sormaya kararlıdır." Dedi.

Adalet Bakanlığı, Xiang'ın Haziran 2017'de Çin'e giden bir uçağa binmeyi beklerken Monsanto tarafından geliştirilen tescilli bir tahmin algoritmasının kopyalarına sahip olduğunu tespit etti.

Çin Bilim Akademisi Toprak Bilimi Enstitüsü için çalıştığı Çin'e uçmasına izin verildi. Adalet Bakanlığı, Kasım 2019'da Amerika Birleşik Devletleri'ne döndüğünde tutuklandığını da ekledi.

Monsanto, 2018 yılında Bayer AG tarafından satın alındı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet