Çin: Sokağa çıkma yasağının başlamasından bu yana Şanghay'da ilk COVID-19 ölümleri bildirildi

Şehirdeki yetkililer 18 Nisan Pazartesi günü bilgilendirdi, Şanghay'da haftalarca süren kilitlenmenin başlamasından bu yana ilk koronavirüs (COVID-19) ölümleri bildirildi.

19 Nisan 2022 11:00 Gündem
Çin: Sokağa çıkma yasağının başlamasından bu yana Şanghay'da ilk COVID-19 ölümleri bildirildi

Şehir hükümeti ayrıca, altta yatan koşullara sahip üç yaşlı kişinin virüs nedeniyle öldüğünü bildirdi. Yaşları 89 ile 91 arasındaydı.

Şanghay belediyesi sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Üç kişi hastaneye gittikten sonra ağır vakalara dönüştü ve onları canlandırmak için yapılan tüm çabaların etkisiz kalmasından sonra öldü" dedi.

Haber ajanslarının aktardığına göre daha fazla ayrıntı veren yetkililer, ölenlerin arasında iki kadın ve bir erkek olduğunu da söyledi. Hepsinin altta yatan çeşitli sağlık şikayetleri vardı, örneğin koroner kalp hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyon.

Çin, hızla yayılan Omicron varyantının büyük ölçüde körüklediği vakalardaki artışın ortasında birden fazla bölgede Covid salgınlarını kontrol altına almak için mücadele ediyor.

Şanghay, Çin'in en çok etkilenen bölgelerinden biri ve pandeminin başlangıcından bu yana şehirdeki en kötü salgın sırasında sıkı Covid önlemleri altında kaldı.

Belediye sağlık komisyonu tarafından sağlanan verilere göre, Şanghay Pazartesi günü 22.248 yeni yerel vaka bildirdi ve bunların 2.417'si semptomatikti.

Çin, Şanghay'dan önce en son 19 Mart'ta Covid ölümlerini bildirdi.

Haber ajansı Reuters, haber gelişimine aşina bir kaynaktan alıntı yaparak, Şanghay'ın Çarşamba gününe kadar COVID-19'un karantinaya alınan bölgelerin dışına yayılmasını durdurmak için bir hedef belirlediğini söyledi.

Bir belgeye atıfta bulunan rapor ayrıca, belirlenen hedefin yetkililerin Covid testini hızlandırmasını ve pozitif vakaların karantina merkezlerine transferini gerektireceğini de sözlerine ekledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet