Çalışma bulguları, zararlı hava kirliliğini azaltmak daha fazla sayıda kasırgaya yol açabilir

Hava kirliliği bir süredir dünyanın başına bela olan bir sorun ve dünyanın her yerindeki ülkeler bu ciddi sorunla mücadele etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak yeni bir araştırmaya göre, hava kirliliğindeki azalma aslında Kuzey Atlantik'te daha fazla kasırgaya neden olabilir.

13 Mayıs 2022 20:00 Gündem
Çalışma bulguları, zararlı hava kirliliğini azaltmak daha fazla sayıda kasırgaya yol açabilir

Küresel ısınma aslında okyanusların yükselen sıcaklığı nedeniyle bir kasırga olasılığını artırırken, çalışma, Kuzey Amerika ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde hava kirliliğindeki düşüşün aslında kasırgaların ve diğer tropikal bölgelerin sayısındaki artışa daha fazla katkıda bulunduğunu buldu.

Öte yandan, araştırmaya göre, Batı Pasifik bölgesinde daha az sayıda kasırga ile sonuçlanan Hindistan ve Çin'de hava kirliliği gerçekten arttı. Çalışmanın yazarı Hiroyuki Murakami, “bölgesel kirliliğin azaltılmasıyla ısınmanın kasırga aktivitesi üzerinde çok daha derin bir etkisi olduğunu” söyleyen The Climate Service bilim adamı James P. Kossin tarafından desteklendi.

Çalışma, Kuzey Amerika ve Avrupa'nın bazı bölgelerindeki aerosol kirliliğinin aslında yüzde 50 civarında azaldığını ve bunun önceki on yıllarda daha fazla sayıda fırtınaya neden olduğunu buldu.

Ayrıca okuyun | İspanya, 16 yaş üstü kadınlar için kürtaj kurallarını gevşetecek, regl iznini getirecek

Havadaki aerosol seviyesindeki düşüş, okyanus suyunun ısınmasına neden oldu ve kasırgaların ana nedeni buydu. Murakami ayrıca hava kirliliğindeki düşüşün toprağın ısınmasına yol açtığını ve bunun da Kuzey Atlantik'teki siklonik fırtınalara katkıda bulunduğunu keşfetti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet