California Polisi, Evlere Zorla Girdiği İçin Bu 500 Kiloluk Kötü Şöhretli Ayıyı Arıyor

California polisi, evlere girdiği için bölge sakinleri tarafından 'Tank Hank' olarak bilinen 500 kiloluk kötü şöhretli bir ayı arıyor.

24 Şubat 2022 23:00 Gündem
California Polisi, Evlere Zorla Girdiği İçin Bu 500 Kiloluk Kötü Şöhretli Ayıyı Arıyor

Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı Departmanına (CDFW) göre, 33 mülkte büyük hasara neden oldu ve en az 28 eve zorla girdi. Dev ayı, yedi aydan fazla bir süredir yakalanmaktan kurtuldu.

Yaban hayatı departmanı sözcüsü Peter Tira, "Olaylar öncelikle, ayının hiperfaji içinde olduğu ve kışın hayatta kalmak için kalori eklediği 2021 yazı ve sonbaharında meydana geldi" dedi.

"Büyüklüğünü ve gücünü evlere girmeye zorlamayı öğrendi. Garaj kapılarından fırlayacak, ön kapılardan fırlayacak. Pencerelerden girecek."

Ayı, Kuzey Kaliforniya ve Nevada'yı kapsayan bölgede 150'den fazla olay raporundan sorumludur.

Ayı, apartman sakinleri evdeyken bir pencereyi kırdı ve Catalina Drive'daki evin içine sıkıştı. Polis yanıt verdi ve Hank arka kapıdan çıkıp ormanın içinde kaybolana kadar evin dışına vurdu.

Jake veya Yogi veya kısaca Big Guy olarak da bilinen ayı, Tira'nın "insanlara karşı tüm korkularını yitirmiş" ve onları bir besin kaynağı olarak gören "yiyeceklere aşırı derecede alışmış bir ayı" olarak tanımladığı şeydir.

Bir ev sahipleri derneği geçen haftaki bir toplantıda eyalet yaban hayatı personelinin ayıyı yakalamasına izin vermeyi kabul etti. Ormanlık ortamlarda genellikle daha başarılı olan önceki yakalama çabaları, ayının iklime alıştığı yerleşim bölgelerinde sonuçsuz kaldı.

Tira, "Birçok yaban ayısının yaptığı gibi bir karınca ve böğürtlen diyetiyle geçinmiyor" dedi.

"Tahoe'da yıl boyunca yüksek kalorili yiyeceklere erişim var - ister artık pizza veya dondurma ya da sadece çöp hakkında konuşalım," diye devam ediyor.

"Ölü bir kütükten kurtçukları çıkarmak için saatlerce çalışmaktansa, bu tür yiyecekleri bulmak daha kolay."

Tira, eğer Hank yakalanırsa, yetkililer ayının hayvanat bahçeleri ve vahşi yaşam koruma alanları gibi akredite tesislere taşınabileceğini söyledi.

Tira, "Onu vahşi doğaya yerleştiriyorsunuz ve açlıktan ölüyorlar çünkü yiyecek aramaya alışık değiller" dedi.

Ev sahipleri derneğinin yönetim kurulu üyesi Joby Cefalu, ayıyı öldürmenin umarız son çare olduğunu söyledi.

Cefalu, Los Angeles Times'a verdiği demeçte, "Yönetimdeki hiç kimse yağma durumunu hafife almadı" dedi. "Birlikte yaşamak için varız. Ne yazık ki bu bir insanlık sorunudur.”

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet