California, Önümüzdeki Hafta Aşılı İnsanlar İçin Kapalı Maske Zorunluluğunu Kaldırıyor

Eyalet sağlık yetkilileri Pazartesi günü, hızla düşen koronavirüs vakaları arasında Kaliforniya'nın aşılı insanlar için kapalı alanda maskeleme gereksinimini önümüzdeki hafta sonlandıracağını, ancak maskelerin okul çocukları için hala kural olduğunu duyurdu.

08 Şubat 2022 21:59 Gündem
California, Önümüzdeki Hafta Aşılı İnsanlar İçin Kapalı Maske Zorunluluğunu Kaldırıyor

Yetkililer, 15 Şubat'tan sonra aşılanmamış kişilerin hala kapalı alanlarda maske takması gerekeceğini ve herkesin aşılı olsun ya da olmasın toplu taşıma, bakım evleri ve diğer toplu yaşam tesisleri gibi yüksek riskli alanlarda maske takması gerekeceğini söyledi. Yerel yönetimler kendi iç mekan maskeleme gereksinimlerine devam edebilir ve geçen hafta Los Angeles County'nin sağlık yetkilileri, eyalet son teslim tarihinden sonra da kendi maskelerini yerinde tutmayı planladıklarını söyledi.

Devlet yetkilileri ayrıca 1.000'den fazla kişinin katılacağı kapalı mekan "mega etkinliklerine" katılanlara aşı veya negatif test yapılması ve aşı olmayanların maske takması gerekeceğini duyurdu.

Koronavirüs vakalarının hızla düşmesiyle California, insanların hastaneleri ve bakım evlerini ziyaret etmeden önce hemen geçerli olmak üzere negatif bir koronavirüs testi yapma gereksinimini de kaldırıyor.

Eyalet Halk Sağlığı Memuru Dr. Tomás J. Aragón, "Omicron, California'daki hakimiyetini gevşetti, 5 yaşından küçük çocuklar için aşılar yaklaşıyor ve COVID-19 tedavilerine erişim gelişiyor" dedi. "İşler doğru yönde ilerlerken, devlet için daha uzun vadeli bir eylem planı geliştirmeye devam ederken, COVID-19 önleme tedbirlerinde sorumlu değişiklikler yapıyoruz." açıklamasını yaptı.

Kaliforniya, kış mevsiminde omikron dalgalanması sırasındaki zirveden bu yana vaka oranlarında %65'lik bir düşüş gördü.

Vali Gavin Newsom'un yönetimi, omicron hız kazandığı ve geçen ay gereksinimi 15 Şubat'a kadar uzattığı için Aralık ortasında maskeleme görevini geri getirdi. California geçen hafta 80.000 pandemik ölüm ve 8 milyon onaylanmış pozitif vakayı geçti ancak yeni vakalar, hastaneye yatışlar ve yoğun bakım ünitesine kabuller hepsi Pazartesi günü düşmeye devam etti ve hızlı bir şekilde düşmeye devam etmesi bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet