Burger King, reklamların müşterileri yanıltıcı olduğu iddiaları nedeniyle davayla karşı karşıya

Amerika Birleşik Devletleri'nde fast food devi Burger King, yanıltıcı olduğu söylenen reklamlar nedeniyle davayla karşı karşıya. Basında çıkan haberlere göre, birçok müşteri çok uluslu zinciri mahkemeye veriyor. Müşteriler, bazı ürünlerin reklamları bağlamında "tüketici sahtekarlığı" iddiasında bulunuyor.

06 Nisan 2022 22:00 Gündem
Burger King, reklamların müşterileri yanıltıcı olduğu iddiaları nedeniyle davayla karşı karşıya

Fox Business, görünüşe göre 28 Mart 2022'de FLSD dosyasına giren, derdest bir toplu davaya en az 100 davacının dahil olduğunu bildirdi.

Güney Florida avukatı, "toplu dava" statüsü isteyen federal bir dava açtı. Avukat, gıda maddelerini gösteren reklamların gerçek olmadığı için müşterilerin yanlış yönlendirildiğini iddia etti. Sandviç gibi ürünleri, şirketin gerçekte hizmet ettiklerine kıyasla çok daha büyük gösteriyorlar.

ABD basınında çıkan haberlere göre, avukatlar Anthony J. Russo ve James C. Kelly, Güney Florida'daki ABD Bölge Mahkemesinde davacıları temsil ediyor.

Avukatlar, 26 sayfalık şikayette, Burger King'in reklamlarında gösterdiği sandviç boyutlarının müşterilerini yanılttığını belirtti.

Medya kuruluşu tarafından aktarıldığı üzere şikayette şunlar belirtiliyor: "Burger King, burgerlerini rakiplerine kıyasla büyük burgerler olarak tanıtıyor ve büyük boy et köfteleri ve burgerlerin boyutunun yaklaşık %35 daha büyük olduğunu göstermek için topuzun üzerinden taşan malzemeler içeriyor. ve gerçek burgerin iki katından fazla et içeriyor."

Buna cevaben, Burger King sözcüsü FOX Business'a şirketin "devam eden veya olası davalar hakkında yorum yapmadığını" söyledi.

Avukat James Kelly, FOX Business'a verdiği demeçte, şikayetin temel amacının Burger King ve diğer fast food zincirlerinin menülerinin reklamını ürünlerin gerçekte nasıl göründüklerinin reklamını yapmak olduğunu söyledi.

Medya kuruluşu tarafından alıntılanan bir e-postada, "Sonuçta, önemli ölçüde abartılmış menü öğeleri için fotoğraflarda değişiklik ve bu konuda endüstri genelinde adalet arıyoruz" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet