Bir Yolcu Uçağın Kapısını Açmaya Çalışınca Uçuş Rotası Değiştirildi

Los Angeles'tan Washington DC'ye giden bir uçuşta asi bir yolcu, Pazar günü uçağın kapısını açmaya çalışarak uçağın Kansas City, Mo'ya yönlenmesine neden oldu.

16 Şubat 2022 10:00 Gündem
Bir Yolcu Uçağın Kapısını Açmaya Çalışınca Uçuş Rotası Değiştirildi

Profesyonel Uçuş Görevlileri Derneği sözcüsüne göre, kokpite de girmeye çalışan yolcu, bir uçuş görevlisinin kişiyi bastırmak için kahve demliği kullanmasından önce ön yolcu kapısını açmaya çalıştı.

Uçuşta asi yolcuyu orta yaşlı bir adam olarak nitelendiren bir yolcu, "Uçak serbest düşüyormuş gibi hissettim ve çoğu kişi en kötüsünden korktu çünkü insanlar neler olup bittiğinin tam olarak farkında değildi" dedi. Yolcular onu zaptederken uçuş görevlisinin adama kahve demliğiyle birkaç kez vurduğu bildirildi.

American Airlines, uçuşun "düzensiz davranışlar sergileyen asi bir yolcu nedeniyle, sonunda mürettebatımız tarafından ve diğer yolcuların yardımıyla bastırılması nedeniyle yönlendirildiğini" doğruladı. Uçuş, Kansas City Uluslararası Havalimanı'na güvenli bir şekilde indi ve kolluk kuvvetleri uçuşla karşılaştı. varış." Havayolu, uçuş ekibine ve mürettebata yardım eden yolculara teşekkür etti.

Uçağın pilotu gibi görünen bir adam, bir yolcuya, şahsın uçağın kapısını ve kokpit kapısını açmaya çalıştığını söyledi.

FBI, şahsın gözaltına alındığını söyledi.

Bir uçuş radarı takip cihazı, uçuşun Pazar öğleden sonra Kansas City havaalanına inmek için hızlı ve ani bir dönüş yaptığını gösteriyor. American Airlines 1775 tipi uçak Los Angeles'tan sabah kalkmıştı.

Profesyonel Uçuş Görevlileri Derneği (APFA), bu tür şiddet içeren davranışların durdurulması çağrısında bulundu. "APFA, bu suçluların uygun para cezaları, cezai yaptırımlar ve uygulanabilir para cezaları ile yasaların tam kapsamına alınmasını sağlamak için diğer Uçuş Görevlisi ve Müşteri Hizmetleri Acentesi Sendikaları, Ulaştırma Bakanlığı, Federal Havacılık İdaresi ve Kongre ile işbirliği yapmaya devam edecektir. uçuş yasakları" denildi.

Uçuş Görevlileri Derneği tarafından geçen yaz yapılan bir anket, görevlilerin %85'inin 2021'de asi yolcularla uğraştığını ve yaklaşık her 5 kişiden 1'inin fiziksel olaylar yaşadığını gösterdi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet