Biden, Bennett'in davetinin ardından önümüzdeki aylarda İsrail'i ziyaret edecek

Bennett'in ofisi ve Beyaz Saray'dan 24 Nisan Pazar günü yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in daveti üzerine önümüzdeki aylarda İsrail'i ziyaret edeceği bildirildi.

25 Nisan 2022 22:00 Gündem
Biden, Bennett'in davetinin ardından önümüzdeki aylarda İsrail'i ziyaret edecek

Bennett'in ofisinden yapılan açıklamada, iki lider Pazar günü konuştu ve Bennett, Biden'a "Kudüs'teki şiddeti ve kışkırtmayı durdurma" çabaları hakkında bilgi verdi.

Cuma günü cami yerleşkesinde İsrail polisi ile çıkan çatışmalarda en az 57 Filistinli yaralandı ve bu, İsrail ile Gazze'yi yöneten Hamas İslamcıları arasında geçen yılki savaşın tekrarlanması endişesini artırdı.

ABD'li yetkililer, gerginlikler nedeniyle bölgedeki İsrailliler, Filistinliler ve Arap temsilcilerle temas halinde.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden, "İsrailli ve Filistinli yetkililer arasında gerilimi azaltmak ve kutsal Ramazan ayının barışçıl bir şekilde sona ermesini sağlamak için devam eden çabaları not etti" ve "İsrail'e ve onun savunma ihtiyaçlarına olan sarsılmaz desteğini" teyit etti.

Beyaz Saray, iki liderin "İran ve vekillerinin oluşturduğu tehdidi" de tartıştığını ekledi.

İsrail bildirisinde özellikle Tahran'ın İran Devrim Muhafızlarını ABD terör listesinden çıkarma talebini ele aldıkları ve Bennett'in "Başkan Biden'ın ... Devrim Muhafızlarının görevden alınmasına izin vermeyeceğinden eminim" sözlerine yer verildi.

Beyaz Saray, Biden'ın "önümüzdeki aylarda İsrail'i ziyaret etme davetini de kabul ettiğini" belirterek, iki liderin düzenli temas halinde kalacağını da sözlerine ekledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet