Biden, ABD-Ukrayna ilişkilerini güçlendirmek için Kiev'e büyükelçi seçti

Başkan Joe Biden'ın 25 Nisan Pazartesi günü ABD'nin Ukrayna büyükelçisi olarak Bridget Brink'i aday gösterme planı, ABD'nin Ukrayna ile ilişkilerinin kritik önemine rağmen bir yıldan fazla süredir boş kalan bir pozisyonu dolduracak. Ukrayna.

26 Nisan 2022 10:00 Gündem
Biden, ABD-Ukrayna ilişkilerini güçlendirmek için Kiev'e büyükelçi seçti

Polonya'da üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ve yaklaşan politika değişiklikleri hakkında alenen konuşma yetkisi olmayan üst düzey bir savunma yetkilisi tarafından Polonya'daki gazetecilere brifing verilen haberler, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bir araya gelmesiyle Pazar günü Ukraynalılara iletildi. Başkan Volodimir Zelenski.

Yetkililere göre heyet ayrıca Ukraynalılara ABD'nin Kiev'deki büyükelçiliğini yeniden açmak için harekete geçeceğini söyledi.

Brink'in adaylığı, kariyer diplomatlarının daha sakin zamanlarda bile şaşırtıcı olacağını söylediği bir gecikmeye son verecek. Ukrayna büyükelçiliğinde, Başkan Donald Trump'ın belirsiz bir şekilde Marie Yovanovitch'i görevden aldığı 2019'dan bu yana tam zamanlı bir işgalci bulunmuyor. Kısa bir süre sonra, emekli bir kıdemli diplomat olan William Taylor Jr, 2020 başlarına kadar geçici olarak devreye girdi.

Geçen yıl Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyi planladığına dair korkunç uyarılar yapılmasına rağmen, Biden yönetimi sırasında yazı boş kaldı.

Brink, yirmi yılı aşkın bir süredir, büyük ölçüde Avrupa ve Avrasya'ya odaklanan bir Dış Servis görevlisidir. 2019'da Trump tarafından ABD'nin Slovakya büyükelçisi olarak atandı ve diğer iki eski Sovyet cumhuriyetinde görev yaptı: Özbekistan ve Gürcistan.

Biden yönetiminin Brink'i aday göstermeyi planladığına dair haberler ABD'li yetkililer tarafından tartışılmadı, ancak Amerikalılar onun adını açıklamadan önce Zelensky hükümetinin onayını bekliyorlardı. Onay, Fransızca agrément terimiyle bilinir ve diplomatik sürecin geleneksel bir parçasıdır.

Ukraynalılar birkaç gün önce Washington'a anlaşmayı verdi.

Trump'ın ilk görevden alma duruşmasında Kongre'ye ifade veren Taylor, "Uzun zaman geldi" dedi. "Sonunda gerçekleştiğine sevindim."

ABD'nin Ukrayna misyonu, saygın bir diplomat olan maslahatgüzar Kristina Kvien tarafından yönetiliyor.

Taylor, "Başkanla açıkça konuşma yetkisine sahip, Senato tarafından onaylanmış bir büyükelçiye sahip olmak harika olacak" dedi. Brink'in Kongre'de büyük olasılıkla iki partili desteğe sahip olacağını da sözlerine ekledi, çünkü çok sayıda Cumhuriyetçi senatör Biden'in Ukrayna konusundaki çabalarını destekledi.

Onaylanması halinde Brink, ABD-Ukrayna ilişkilerinde çok önemli bir zamanda rolünü üstlenecek. Rusya'nın işgalinden bir gün sonra Ukrayna-Slovak sınırını ziyaret etti ve Slovakya'dan Ukrayna'ya yardım sağlanmasını "yakından izlediğini" söyledi.

ABD'li diplomatların yakında Kiev'deki büyükelçiliğe dönüşünün her iki partinin milletvekilleri ve Ukraynalı liderler tarafından da benimsenmesi bekleniyor.

Taylor, "ABD'li diplomatların geri dönmek için can attığını biliyorum" dedi. "Başkentte olmak önemli. Ukraynalılarla konuşmak ve Ukraynalıları dinlemek önemli." Aynı zamanda, "herkes güvenlik endişelerini anlıyor" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet