Berlin Hava Taşımacılığı Sırasında Şeker Düşüren 'Şeker Bombacısı' 101 Yaşında Öldü!

İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra Berlin hava taşımacılığı sırasında yaptığı şekerlemelerle "Şeker Bombacısı" olarak bilinen ABD askeri pilotu Gail S. Halvorsen 101 yaşında öldü.

19 Şubat 2022 11:00 Gündem
Berlin Hava Taşımacılığı Sırasında Şeker Düşüren 'Şeker Bombacısı' 101 Yaşında Öldü!

Gail S. Halvorsen Havacılık Eğitimi Vakfı direktörü James Stewart Perşembe günü yaptığı açıklamada, Halvorsen'in Çarşamba günü memleketi Utah'ta, çocuklarının çoğuyla çevrili kısa bir hastalıktan sonra öldüğünü söyledi.

Halvorsen, Berlin'de sevilen ve hürmet edilen bir kişiydi ve en son 2019'da şehrin Sovyetlerin 2. Alman başkenti.

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey yaptığı açıklamada, "Halvorsen'in son derece insani davranışı asla unutulmadı." Dedi.

Utah Valisi Spencer Cox, Salt Lake City'de doğan ancak pilot lisansını almadan önce çiftliklerde büyüyen Halvorsen'i de övdü.

"Orada olduğunu biliyorum, bir yerlerde incili kapıların arkasında şeker dağıtıyor," dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Pearl Harbor saldırısının ardından II. Dünya Savaşı'na girdikten sonra, Halvorsen bir savaş pilotu olarak eğitim aldı ve II.
Halvorsen görev hakkında karışık duygulara sahipti

Vakfın internet sitesindeki hesabına göre, Halvorsen, savaş sırasında arkadaşlarını kaybettikten sonra ABD'nin eski düşmanına yardım etme görevi hakkında karışık duygular içindeydi.

Ancak tutumu değişti ve Templehof havaalanında bir grup çocukla bir çitin arkasında buluştuktan sonra yeni görevine başladı.

Elindeki ikiye bölünmüş iki sakızı onlara ikram etti ve sakızı alanların, kağıdı koklayan diğer çocuklarla paketin parçalarını paylaştığını görünce duygulandı. Halvorsen, ertesi gün uçarken uçağının kanatlarını kıpırdatarak hepsine yetecek kadar düşme sözü verdi, diye hatırlıyor Halvorsen.

Mendilleri yere taşımak için paraşüt olarak kullanarak kendi şeker tayınını kullanarak bunu düzenli olarak yapmaya başladı. Kısa süre sonra diğer pilotlar ve ekipler "Küçük Vittles Operasyonu" olarak adlandırılacak şeye katıldı.

Bir Associated Press haberinin "Berlin Üzerinde Lolipop Bombacısı Uçuyor" başlığı altında çıkmasından sonra, bir şeker ve mendil bağışı dalgası izledi.

Hava ikmali, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bölünmüş bir Berlin'in dört işgalci gücünden biri olan Sovyetler'in ABD ve İngiltere'yi sıkıştırmak amacıyla şehri ablukaya almasından sonra Batı Berlin'i beslemek ve tedarik etmek için iddialı bir planla 26 Haziran 1948'de başladı. ve Fransa, Sovyet işgali altındaki doğu Almanya'daki yerleşim bölgesinin dışında.

Müttefik pilotlar, yaklaşık 2.3 milyon ton gıda, kömür, ilaç ve diğer malzemeleri taşıyarak Berlin'e 278.000 uçuş gerçekleştirdi.

Sonunda, 12 Mayıs 1949'da Sovyetler, ablukanın boşuna olduğunu anladı ve barikatlarını kaldırdı. Bununla birlikte, Sovyetlerin fikrini değiştirmesi ihtimaline karşı bir önlem olarak, hava ikmali birkaç ay daha devam etti.

Basit bir iyilik hareketi

Almanya'da şeker, sakız veya taze portakal dağıtan Amerikan askerlerinin hatıraları hala her yerde mevcuttur - özellikle savaş sırasında veya hemen sonrasında doğan yaşlı nesil için.

Birçoğu, bombalanan şehirlerdeki insanların aç kaldıkları veya geçinebilmek için küçük miktarlarda un, tereyağı veya yağ için karaborsada aile yadigarı sattıkları bir çağda ilk şekerlerini ve taze meyvelerini yediklerini sevgiyle hatırlıyorlar.

Stewart, Halvorsen'in Berlin halkına ulaşma çabalarının, onların unutulmadıkları ve terk edilmeyecekleri mesajını göndermesine yardımcı olduğunu söyledi.

Büyük Buhran sırasında fakir büyüyen Halvorsen, hava ikmaliyle ilgili ilk kararsızlığına rağmen, çitin arkasındaki çocuklarda biraz kendini tanıdı ve onlarla bağlantı kurdu.

Stewart, "İnsandan insana basit bir iyilik, dünyayı gerçekten değiştirebilir" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet