Batı Kıyısı Sağanakları Hafifliyor, Nehir Seviyeleri Düşüyor

Westport State Highway 6'ya giden sahil yolu, West Coast kasabası nehir seviyelerinin düşmesiyle başka bir selden kurtulmuş gibi göründüğü için yeniden açıldı.

11 Şubat 2022 10:00 Gündem
Batı Kıyısı Sağanakları Hafifliyor, Nehir Seviyeleri Düşüyor

24 saatten kısa bir süre içinde 160 mm'den fazla yağmur yağdı ve yüzlerce evin tahliyesine neden olan şiddetli yağmur ve selin ardından son olağanüstü halin kaldırılmasından beş gün sonra geldi.

Sivil Savunma kamu bilgi müdürü Krissy Trigg Perşembe gecesi polisin dün erken saatlerde tahliye edilmesi söylenen Westport sakinleriyle güvence kontrollerine başladığını söyledi.

Selden etkilenen evlerin sayısı henüz bilinmiyor.

Trigg, Orowaiti Nehri'nin şimdiye kadar kıyılarını kırmadığını söyledi.

Öğleden hemen sonra yetkililer, Buller Nehri'nin 11.4 metre yükseklikten aktığını ve rekor kıran bir yağış gecesinin ardından yükseldiğini bildirdi.

Buller Belediye Başkanı Jamie Cleine, Westport Domain yakınlarındaki Roebuck St'de bazı evlerin sular altında kaldığını söyledi.

bati-kiyisi-saganaklari-hafifliyor-nehir-seviyeleri-dusuyor.jpg

Cleine, SH6'nın Greymouth'a giden sahil yolunun yeniden açıldığını doğruladı, ancak yolun çok kırılgan ve baskı altında olduğunu söyledi. Westport insanlarına gerçekten gerekmedikçe bu şekilde seyahat etmemelerini tavsiye ediyor.

Buller Acil Durum Yönetimi yetkilileri, modellemenin, durumun Temmuz 2012'deki bölgedeki sellere benzediğini gösterdiğini ve bu öğleden sonra Westport'un bazı bölgelerinde yaşayan sakinler için zorunlu bir tahliye emri çıkarıldığını söyledi.

Yağış "yoğunluk ve etkiler açısından tahminin altındaydı" ve Inangahua ve Buller Nehirlerinin yakından izlendiğini söylediler.

MetService'in Batı Kıyısı için şiddetli yağmur uyarısını kaldırması ve Tasman bölgesi için nöbeti kaldırmasıyla yağmurun hafiflemesi bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet