Avrupa İlaç ajansı BioNTech’e soruşturma açtı

Mrna bazlı covid-19 aşısı olan kadınların bazılarından kanama meydana geldiği iddialar üzerine Avrupa İlaç Ajansı bünyesinde bir komite soruşturma başlattı.

13 Şubat 2022 09:25 Gündem
Avrupa İlaç ajansı BioNTech’e soruşturma açtı

Avrupa’daki yetkililer binlerce kadın gelen şikayetleri değerlendirmeye aldığını ve bundan kaynaklı olarak da BioNTech aşısı için kapsamlı bir soruşturma başlattığını duyurdu. Sözcü’de yer alan habere göre, Avrupa İlaç Ajansı’nın İlaç Güvenlik Komitesi, aşı olan kadınlarda da aşı kanama ve regl dönemlerinin bozulduğuna daire iddiaları değerlendiriyor.

Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan açıklamalarla AB’deki vakalara ve klinik test verilerini kullanara MRNA bazlı covid-19 aşıları ile kadınların yaşadıkları problem arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığını inceleyecek.

Söz konusu araştırma kapsamında MRNA aşısı olan her 10 kadından 4’ünde bu sorunun yaşandığı kayıt altına alındı. Ancak geçmişte yapılan araştırmalar ve incelemeler BioNTech aşısının doğurganlığı herhangi bir şekilde etkilemediği ve hem hamile kadınlar hem de çocuklarda bir yan etki gözlenmediğini duyurmuştu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet