Apple, Rusya çekildikten sonra iPhone satışlarında günlük 3 milyon dolar kaybedecek

Apple, Ukrayna işgalinin ardından Rusya pazarından çekileceğini açıkladığı için günlük en az 3 milyon dolar iPhone satış geliri veya yılda 1,14 milyar dolar kaybedebilir.

08 Mart 2022 22:00 Gündem
Apple, Rusya çekildikten sonra iPhone satışlarında günlük 3 milyon dolar kaybedecek

Litvanya merkezli çevrimiçi alışveriş portalı Burga'nın tahminlerine göre, tutar Apple'ın en son kaydedilen Rusya pazar payına ve şirketin 2021 itibariyle satışlardan elde ettiği gelire dayanıyor.

"Apple'ın Rusya'dan çıkışı, iki varlık arasındaki kayalık ilişkiyi yakınlaştırıyor. Özellikle Rusya, geçmişte Apple gibi şirketlerin uyması için şüpheli politikalar yürürlüğe koydu. Apple, Rusya'da ofisler açmaya yönelik bir hükümet talimatına ancak son zamanlarda bağlı kaldı. Orada çevrimiçi hizmetler sunuyoruz" dedi.

Rusya, Apple ürünleri için önemli bir gelir payı oluşturmasa da, teknoloji devinin çıkışı, ülkede artan akıllı telefon satışlarına büyük olasılıkla bir iz bırakacak.

Burga tarafından sunulan veriler, satıcı bazında Apple'ın Rus akıllı telefon satışlarının yüzde 15'ini oluşturduğunu ve genel olarak üçüncü sırada yer aldığını gösteriyor.

Güney Koreli Samsung yüzde 34 ile en üst sırayı alırken, Xiaomi yüzde 26 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Burga raporuna göre Realme yüzde 8'lik bir paya sahipken, onu yüzde 3 ile Poco takip ederken, diğer küçük markalar yüzde 14'lük paya sahip.

Başka yerlerde, 2021 itibariyle, Rusya'nın akıllı telefon satışları 730 milyar (7.6 milyar dolar) olarak gerçekleşti.

Apple'ın gelir kaybı, Rusya'nın genel akıllı telefon satış gelirinin son birkaç yılda istikrarlı bir şekilde arttığı göz önüne alındığında daha yüksek olabilir.

2020 itibariyle gelir 5,93 milyar dolar iken, 2019'da rakam 5,2 milyar dolardı.

Genel olarak, 2014 ve 2021 arasında bu rakam neredeyse yüzde 200 arttı.

Apple'ın Rusya ile ilgili kararının ardından bu hamle, Samsung gibi ülkeye ürün sevkiyatını da durduran diğer markalar üzerinde baskı oluşturdu.

"Sonuç olarak, iki üreticinin çıkışı, Çinli operatörler için yerinde kalma olasılığı yüksek bir genişleme penceresi olabilir. Ancak, bu tür firmalar, şirketlerin ABD menşeli kullanarak Rusya'da faaliyet göstermesini engelleyebilecek herhangi bir takip yaptırımının etkisine maruz kalabilir. teknoloji" dedi raporda.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet