Albuquerque Polisi Bir Adamı Rastgele Saldırılarda 11 Kişiyi Bıçaklamakla Suçladı

Yetkililer, Albuquerque polisinin hafta sonu şehirde bisiklet sürerken 11 kişiyi bıçakladığından şüphelenilen bir adamı tutukladığını ve iki kurbanın ciddi şekilde yaralandığını söyledi. Şüphelinin 42 yaşındaki Tobias Gutierrez olduğu belirlendi.

15 Şubat 2022 22:00 Gündem
Albuquerque Polisi Bir Adamı Rastgele Saldırılarda 11 Kişiyi Bıçaklamakla Suçladı

New Mexico'nun en büyük kentindeki polis Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış batarya suçlamasıyla hapse atıldığını söyledi. Rezervasyon belgeleri onun evsiz olduğunu söylüyordu.

Bıçaklamaların, şehrin ana caddelerinden biri olan Central Avenue boyunca saatler içinde rastgele işlendiği ortaya çıktı. Suç mahallerinden birinde bir evsiz kampı vardı ve bir diğeri, bir suç duyurusuna göre şüphelinin kurbandan para istediği ve bıçağı sallamadan önce müstehcen bağırdığı bir sigara dükkanının yakınındaydı.

Polis sözcüsü Gilbert Gallegos, "Saldırılarda herhangi bir kafiye veya sebep yok gibi görünüyor" dedi.

Gutierrez'in onun adına konuşabilecek bir avukatı olup olmadığı konusunda hemen bilgi verilmedi.

New Mexico mahkeme kayıtları, Gutierrez'in de yıllar içinde uyuşturucu bulundurmak ve sarhoşken araba kullanmakla suçlandığını gösteriyor.

Kayıtlara göre, 2014 yılında Gutierrez, iptal edilmiş bir ehliyetle araç kullanmaktan mahkemeye çıkmadı. Mahkemeye, başka bir ilçede federal gözaltında olduğunu ve hapisteyken kendini iyileştirmek için çaba sarf ettiğini söyleyen el yazısı bir notla yanıt verdi.

Federal hapis cezası, bir tabanca ve mühimmat taşırken Albuquerque'nin kuzeyinde bir kabile kumarhanesine girdiği bir davadan kaynaklandı.

Yetkililer, Gutierrez'in bir kumarhane güvenlik görevlisiyle münakaşaya girdiğini, tabancayı düşürdüğünü, bir araca bindiğini ve polisi bir banliyöde kovalayana kadar o kaza yapana ve saklanırken buluncaya kadar yönlendirdiğini söyledi.

Kayıtlar, 2020'de federal gözaltından serbest bırakıldığını gösteriyor.

Kayıtlar ayrıca, polisin geçen Eylül ayında, kocasını bıçaklamakla suçlanması da dahil olmak üzere, ev içi tartışmalar nedeniyle annesinin evine iki kez çağrıldığını gösteriyor. Hiçbir suçlama yapılmadı.

Pazar günkü saldırılar, memurların şehir merkezindeki bir suç mahalline müdahale etmesi ve elinde bir kesik olan bir adam bulduğu saat 11:15 civarında başladı. Yaklaşık bir saat sonra, birkaç mil ötedeki New Mexico Üniversitesi yakınlarındaki bir sigara dükkanının dışında bıçaklanmayla ilgili başka bir telefon geldi.

Polis, öğleden sonra 2'de başka bir arama gelmeden önce, önümüzdeki iki saat içinde Central Avenue boyunca iki bıçaklama olayına daha çağrıldı. bir marketin önünde insanları bıçaklamaya çalışan bir adam hakkında. Gelen memurlar, boyun yaraları olan iki kurban buldu.

Sonraki 20 dakika içinde, iki arama daha geldi - ve sonuncusu, bir kilometreden daha kısa mesafedeki başka bir işlek caddede bir restoranın dışında bıçaklanan bir kurbanı içeriyordu.

Görgü tanıkları, büyük bir bıçakla silahlanmış bisikletli bir adamı teşhis etti. Bazıları adamın garip davrandığını ve üzgün göründüğünü söyledi.

Suç duyurusuna göre, bir polis memuru açıklamaya uyan bir şüpheliyi gördü ve polis şüpheliyi durdurmadan önce onun çöp kutusuna bir şey attığını gördü. Arama emri çıkarıldı ve bir bıçak bulundu.

Yaralılar farklı hastanelere kaldırıldı. Polis, ikisi ağır yaralanırken, hastaneye kaldırılanların hepsinin durumunun stabil olduğunu söyledi. Bazıları yaraları için tedavi edildi ve serbest bırakıldı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet