ABD ve Kanada kuvvetleri, Kuzey Kutbu'ndaki savunmaları test etmek için askeri tatbikatlar yapıyor

Yetkililer, ABD ve Kanada askeri güçlerinin Çarşamba günü Kuzey Kutbu bölgesinde askeri tatbikatlar yürüttüğünü ve bunun Rusya'nın Ukrayna'da devam eden savaşına önem kattığını söyledi.

18 Mart 2022 11:00 Gündem
ABD ve Kanada kuvvetleri, Kuzey Kutbu'ndaki savunmaları test etmek için askeri tatbikatlar yapıyor

Pentagon, bu hafta başlarında ABD ve Kanada askeri güçleri tarafından düzenli olarak düzenlenen tatbikatları kabul etti. Tatbikatlar Pazartesi günü başladı.

Yetkililer, ortak tatbikatların geniş ve hafif korunan kuzey bölgesinde uçak ve seyir füzelerine verilen tepkileri test etmek için tasarlandığını söyledi.

Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı'nı içeren tekrar eden operasyona Noble Defender adı verildi ve yetkililer, ülkelerin kuzey yaklaşımlarında savunma yeteneklerini gösterdiğini söylüyor.

"Operasyonun uçuşlarının çoğu, halkın Kanada'da uçak görme veya duyma olasılığının olmadığı yüksek irtifalardaki seyrek nüfuslu kutup bölgelerinde gerçekleştirilecek olsa da, Whitehorse, Yellowknife ve 5'te askeri varlık ve uçuş faaliyetlerinde bir artış olacak. NORAD'dan yapılan açıklamada, "Operasyon süresince Wing Goose Bay'de kalınacak" denildi.

Pentagon sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, "Noble Defender'ın bu yinelemesi, hem Kanada hem de ABD'den çeşitli varlıkları içerecek." Dedi.

"Bu tatbikat sırasında NORAD savaşçıları, Alaska'dan Grönland'a Kuzey Kutbu'ndaki tehdit platformlarını temsil eden ABD Stratejik Komutanlığı bombardıman uçaklarının yolunu kesecek."

NORAD komutanı General Glen D. VanHerck, bir tweet'te tatbikatın "uluslararası topluma on yıllardır iyi hizmet ettiğini" söyledi ve Kuzey Kutbu'nun "ülkelerin ortak sorunları çözmek için sürekli olarak birlikte çalıştığı bir işbirliği bölgesi" olarak değerini vurguladı.

Kuzey Kutbu bölgesindeki havaların ısınmasıyla Rusya askeri varlığını artırdı. İki yıl önce Moskova, Kuzey Kutbu'nu geçmek için uzun menzilli bombardıman uçakları gönderdi ve geri dönmeden önce Kanada hava sahasını sıyırdı.

The Guardian'a göre Kanadalı savunma şefi General Wayne Eyre, "Rusya'nın Kuzey Kutbu bölgesinde egemenliğimize meydan okuması akıl almaz değil" dedi.

NORAD, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önce planlanan askeri tatbikatların Perşembe gününe kadar sürmesi planlandığını söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet