ABD, petrol fiyatlarını kontrol etmek için stratejik rezervinden petrol çıkaracak

ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü, ülkenin önümüzdeki altı ay boyunca ABD Stratejik Petrol Rezervi'nden günde 1 milyon varil petrol çıkaracağını öngören bir duyuru yaptı. Biden, artan yakıt fiyatları ışığında bu adımın "acıyı hafifleteceğini" söyledi.

01 Nisan 2022 23:00 Gündem
ABD, petrol fiyatlarını kontrol etmek için stratejik rezervinden petrol çıkaracak

Biden, petrol endüstrisini akaryakıt fiyatlarındaki mevcut artış sırasında "rekor karlara oturmaması" konusunda uyardı. "gerçek ve kalıcı Amerikan enerji bağımsızlığı için yeni bir temel atmak" istediğini söyledi.

Akaryakıt fiyatları, özellikle Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra yükseldi.

Beyaz Saray daha önce yaptığı açıklamada, "Müttefikler ve ortaklarla istişareden sonra, Başkan, önümüzdeki altı ay boyunca - her gün - günde ortalama bir milyon varil daha piyasaya sürerek tarihin en büyük petrol rezervi salınımını açıklayacak." Dedi.

Beyaz Saray ayrıca, Savunma Üretim Yasası'nın lityum, nikel, kobalt, grafit ve manganez gibi büyük kapasiteli piller için kullanılan minerallerin ve malzemelerin üretimini ve işlenmesini desteklemek için yetkilendirileceğini söyledi.

Stratejik Petrol Rezervi'nden petrol salınımının ölçeği Beyaz Saray tarafından benzeri görülmemiş olarak tanımlandı.

"Dünya, bu süre boyunca günde bu 1 milyon oranında petrol rezervi serbest bırakmadı. Bu rekor sürüm, yerli üretimin arttığı yıl sonuna kadar köprü görevi görecek tarihi miktarda arz sağlayacaktır, " o dedi.

Beyaz Saray, Enerji Bakanlığı'nın gelecek yıllarda SPR'yi yeniden stoklamak için sürümden elde edilen geliri kullanacağını söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet