ABD, Kuzey Kore'nin yeni uzun menzilli ICBM'nin tam kapsamlı testine hazırlandığını söyledi

Biden yönetimi Perşembe günü, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze (ICBM) için tam kapsamlı bir teste hazırlandığı konusunda uyardı.

12 Mart 2022 11:00 Gündem
ABD, Kuzey Kore'nin yeni uzun menzilli ICBM'nin tam kapsamlı testine hazırlandığını söyledi

Ülke tarafından son haftalarda gerçekleştirilen iki füze fırlatma, güçlü ve yeni bir uzun menzilli ICBM için test atışlarıydı.

Testlerin, 2017'de Kuzey Kore tarafından başlatılan bir ICBM'den daha büyük olduğu bildirilen bir füze olduğu görülüyor. ABD'ye ulaşabilecek kapasitede olduğu değerlendirildi.

Üst düzey bir yönetim yetkilisine göre Perşembe günü anonimlik koşuluyla, Pasifik'teki Amerikan füze savunma ve keşif kuvvetleri, tam kapsamlı bir teste hazırlanmak için "gelişmiş hazırlık" durumuna yerleştirildi.

Kuzey Kore, 4 Mart ve 26 Şubat fırlatmalarının, gelecekteki bir casus uydusuna kurulacak kameraları test etmek için gerçekleştirileceğini iddia etti.

Birkaç BM Güvenlik Konseyi kararı, Kuzey Kore'nin ICBM'leri ateşlemesini yasaklıyor. Yetkili, Cuma günü ABD'nin ülkenin silah programları için ihtiyaç duyulan teknolojiye erişimini zorlaştıracak yeni bir yaptırım turu açıklayacağını söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet