ABD, Hindistan'ın Rus petrolünü ithal ederek herhangi bir yaptırımı ihlal etmediğini söyledi

11 Nisan Pazartesi günü ABD, Rusya'dan enerji ithalatının yasaklanmadığını ve Hindistan'ın Moskova'dan enerji satın alarak herhangi bir yaptırımı ihlal etmediğini söyledi.

13 Nisan 2022 11:00 Gündem
ABD, Hindistan'ın Rus petrolünü ithal ederek herhangi bir yaptırımı ihlal etmediğini söyledi

Açıklamalar, ABD Başkanı Joe Biden ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin sanal bir toplantı yapıp çeşitli konuları ele almalarının ardından Beyaz Saray basın brifingi sırasında yapıldı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki Pazartesi günkü konuşmasında, "Bu yapıcı bir çağrıydı, üretken bir çağrıydı. Bu ABD ve başkan için hayati önem taşıyan bir ilişki. Bunu düşmanca bir çağrı olarak görmem" dedi. haber Konferansı.

Biden'ın Hindistan'ı Rus enerji ithalatını sınırlamaya çağırıp çağırmadığı sorulduğunda Psaki, "Enerji ithalatı yasak değil ve yaptırımlarımızı ihlal etmiyor. Her ülkenin kendi çıkarları için adım atacağını kesinlikle biliyoruz."

Ancak Biden'ın Başbakan Modi'ye Rusya'dan enerji ithalatını artırmanın Hindistan'ın çıkarına olmadığını söylediğini de sözlerine ekledi. "Bu konuda Başbakan Modi ve Kızılderililerin konuşmasına izin vereceğim. Şu anda sadece yüzde 1-2, Amerika Birleşik Devletleri'nden yüzde 10 ihraç ediyorlar. Bu, herhangi bir yaptırımın ya da bununla ilgili herhangi bir şeyin ihlali değil. çizgiler."

Ukrayna savaşının ardından Batı'nın Rus kuruluşlarına uyguladığı yaptırımların ardından Hindistan, indirimli fiyatla en az 13 milyon varil Rus ham petrolü satın aldı.

Psaki, Hindistan'ın tepkisi ve devam eden savaş sırasında Ukrayna'ya sağladığı insani destekle ilgili diğer yönlerden de bahsetti.

ABD'nin Hindistan'ın Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı, özellikle "Bucha çevresinde gördüğümüz korkunç fotoğraflarla ilgili olarak" daha güçlü bir şekilde konuştuğunu gördüğünü söyledi.

"İnsani yardım ve bir dizi yardım sağlamak için adımlar attıklarını gördük, ancak bu, liderleri her zaman yapmaya teşvik ettiğimiz bir şey - yüksek sesle konuşmak, seslerini yükseltmek, tarihin doğru tarafında olmalarını sağlamak için." dedim.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet