ABD, gizemli karaciğer hastalığına bağlı beş çocuğun ölümlerini araştırıyor

Ajans 6 Mayıs Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin, 5 ölüm vakası da dahil olmak üzere gizemli bir hepatit formunun 109 çocukluk vakasını araştırdığını söyledi.

07 Mayıs 2022 22:00 Gündem
ABD, gizemli karaciğer hastalığına bağlı beş çocuğun ölümlerini araştırıyor

CDC'nin bulaşıcı hastalıklardan sorumlu müdür yardımcısı Jay Butler, "Hem burada hem de yurtdışında ve dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar nedeni belirlemek için çok çalışıyorlar" dedi.

Vakaların yüzde doksanı hastaneye kaldırıldı ve yüzde 14'ü karaciğer nakli gerektiriyor. Çoğunluk tamamen iyileşti.

CDC geçen hafta bir sağlık uyarısı yayınladı ve doktorlara ve halk sağlığı yetkililerine benzer vakalar için tetikte olmalarını bildirdi ve 1 Ekim 2021'e kadar uzanan vaka geçmişlerini incelemeye başladı.

Olguların yarısından fazlası, normalde gastroenterit ile ilişkili olan, ancak sağlıklı çocuklarda hepatit ile ilişkili olmayan bir virüs olan adenovirüs 41 için pozitif olarak test edildi.

Butler, "Adenovirüs bağlantısı nedeniyle, onu ilgilenilen virüsler listesinin en üstünde diyebilirim" dedi.

"Ancak, vakalara neden olanın adenovirüs olup olmadığını veya bu özel adenovirüs türüne karşı bir bağışıklık tepkisi olup olmadığını bilmiyoruz."

Evdeki hayvanların varlığı ve Covid-19 gibi diğer patojenlerin rol oynamış olup olmadığı gibi çevresel faktörler de inceleniyor.

Adenovirüs vakaları, Covid-19 karantinaları yayılmayı birkaç yıl durdurduktan sonra da toparlanıyor olabilir veya adenovirüs daha yeni, daha tehlikeli bir türe dönüşmüş olabilir.

Ancak CDC, Covid-19 aşılarının suçlanacağına inanmadığını söyledi.

Alabama'da derinlemesine araştırılan dokuz vaka, medyan yaşı iki olan ve Covid-19 aşısı için çok küçük olan çocuklar arasındaydı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet