ABD, çatışmada Rusya'nın Ukrayna'da nükleer güvenlik ilkelerini ihlal ettiğini söyledi

Çatışmanın yoğunlaşmasıyla birlikte ABD, Rusya'yı Cuma günü Ukrayna'da nükleer güvenlik ilkelerini ihlal etmekle suçladı.

13 Mart 2022 11:00 Gündem
ABD, çatışmada Rusya'nın Ukrayna'da nükleer güvenlik ilkelerini ihlal ettiğini söyledi

Ayrıca Moskova'nın işgalci güçlerinin nükleer santrallere ateş açmayı bırakmasını talep etti. Ancak ABD, henüz herhangi bir radyolojik salım belirtisi olmadığını da ekledi.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm bir Twitter gönderisinde, ABD'nin Çernobil veya Zaporizhzhia'daki güvenlik önlemleri monitörlerinden gelen veri eksikliğinden endişe etmesine rağmen, Ukrayna'nın çoğunda radyasyon monitörlerinin hala çalışır durumda olduğunu söyledi.

Her iki saha da Rus kuvvetlerinin kontrolünde olmasına rağmen, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'na göre tesislerin güvenliğini tehlikeye atacak koşullarda Ukraynalı personel tarafından işletiliyor.

Granholm, "Rusya'nın pervasız eylemleri ve nükleer güvenlik ilkelerini ihlal etmesi konusunda endişeliyiz. Harkov'daki bir araştırma tesisine verilen hasar raporlarını izliyoruz. Yakın vadede güvenlik riski düşük, ancak Rusya'nın nükleer tesislere devam eden ateşi sona ermeli." dedi. .

Granholm, ABD'nin Çernobil'de yeniden elektriğin geri verildiğine dair raporları doğrulayamayacağını söyledi.

Perşembe günü, Rusya enerji bakanlığı Belaruslu uzmanların Çernobil nükleer santralinde elektrik arzını yeniden sağladığını söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet