ABD askeri uçağı NATO tatbikatları sırasında kuzey Norveç'te düştü

Kuzey Norveç'te NATO tatbikatları sırasında NATO eğitim tatbikatları sırasında içinde dört kişinin bulunduğu bir ABD askeri uçağı düştü. Yerel polis ve ülkenin Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi (JRCC), uçağın 'büyük hasar' ile tespit edildiğini duyurdu.

20 Mart 2022 10:00 Gündem
ABD askeri uçağı NATO tatbikatları sırasında kuzey Norveç'te düştü

Norveç Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan resmi açıklamaya göre, II. Deniz Seferi Kuvvetleri (MEF) ABD askeri birimine atanan MV-22B Osprey uçağı, Cuma günü bir ekiple "Kuzey Norveç'in Nordland İlçesinde bir eğitim görevindeydi". dört gemide.

CNN, hasarlı uçağın kurtarma helikopterlerinden birinden tespit edildiğini ve Beiarn belediyesinde düştüğünü bildirdi. Nordland Polisi Genelkurmay Başkanı Bent Arne Eilertsen, Cumartesi günü kamu yayıncısı NRK'ya yaptığı açıklamada, uçağın biraz hasar gördüğünü söyledi.

Eilertsen, "Bize söylenen, içinde Amerikalıların da bulunduğu bir Amerikan uçağı olduğu" dedi.

Daha önce, ABD Deniz Piyadeleri, uçağın NATO tatbikatlarında yer aldığını doğruladı.

Kolordu, "Uçak, Soğuk Müdahale 2022 Tatbikatı'na katılıyordu" dedi. NATO'nun internet sitesine göre, Cold Response 2022, NATO müttefiklerini ve ortaklarını bir araya getiren ve soğuk hava koşullarında birlikte çalışma yeteneklerini test etmeyi amaçlayan uzun zamandır planlanmış bir tatbikat.

Açıklamada, "Askerlik hizmetinin doğası gereği tehlikeli olmasına rağmen, Deniz Piyadelerimizin, Denizcilerimizin, Müttefiklerimizin ve ortaklarımızın güvenliği en büyük önceliğimizdir" denildi.

Uçağın 18:26'da kayıp olduğu bildirildi. Norveç Müşterek Kurtarma Koordinasyon Merkezi (JRCC), Cuma günü yerel saatle Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde bulunan Bodø kasabasına doğru ilerlerken olduğunu belirtti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet