ABD ajansı, güvenlik ihlalleri nedeniyle Colonial Pipeline için yaklaşık 1,4 milyon dolar para cezası önerdi

ABD'nin en üst düzey boru hattı düzenleyicisi 5 Mayıs Perşembe günü, enerji boru hattı operatörü Colonial Pipeline'da ABD'nin doğusunda yaygın yakıt kıtlığına katkıda bulunan yönetim başarısızlıkları için yaklaşık 1 milyon ABD Doları (1,4 milyon ABD Doları) ceza önerdiğini söyledi. 2021'de sahil.

07 Mayıs 2022 10:00 Gündem
ABD ajansı, güvenlik ihlalleri nedeniyle Colonial Pipeline için yaklaşık 1,4 milyon dolar para cezası önerdi

Bir siber saldırı, Colonial'ın 5,500 millik (8900km) boru hattını geçen yıl beş gün boyunca kapattı ve binlerce istasyon ve havaalanına benzin, dizel ve jet yakıtı tedarikini kesintiye uğrattı.

Düzenleyici, ABD Ulaştırma Bakanlığı'nın Boru Hattı ve Tehlikeli Madde Güvenliği İdaresi, Colonial'ın manuel olarak yeniden başlatma ve kapatma operasyonunu planlamada ve hazırlamada başarısız olduğunu ve bunun siber saldırıdan sonra ulusal etkilere katkıda bulunduğunu söyledi.

Düzenleyici, "Colonial Pipeline'ın 'manuel yeniden başlatma' değerlendirmesine yönelik geçici yaklaşımı, boru hattının bütünlüğüne yönelik artan risklerin yanı sıra yeniden başlatmada ek gecikmeler potansiyeli yarattı, bu da arz sorunlarını ve toplumsal etkileri ağırlaştırdı." Dedi.

Ayrıca, boru hattı operatörünün manuel çalıştırma için dahili iletişim planını test etmesini ve doğrulamasını ve diğer testler arasında doğru alarm ayar noktası değerlerini doğrulamak için bir prosedür geliştirmesini gerektiren bir emir yayınladı.

Colonial yaptığı açıklamada, gündeme getirilen sorunları çözmek için düzenleyici ile ilişki kurmayı dört gözle beklediğini ve bildirimin çok adımlı bir düzenleyici sürecin ilk adımı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir sözcü, "Hükümet paydaşlarıyla koordinasyonumuz, saldırıya uğramamızdan beş gün sonra boru hattını güvenli bir şekilde hızlı bir şekilde yeniden başlatma yeteneğimizin kanıtladığı gibi, resmi yeniden başlatmadan önce gerçekleştirilen yerel manuel operasyonların ardından zamanında, verimli ve etkiliydi." Dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet