8 bisikletçiyi öldüren kazada Malezyalı sürücü kefaletle serbest bırakıldı, mahkumiyete itiraz etti

Beş yıl önce Johor'da modifiyeli bisiklet kullanan sekiz genci öldüren bir kazaya karışan Malezyalı bir sürücü kefaletle serbest bırakıldı ve davasını çevreleyen kamuoyunun tepkisinin ardından Yüksek Mahkeme mahkumiyetine itiraz etmesine izin verildi.

19 Nisan 2022 22:00 Gündem
8 bisikletçiyi öldüren kazada Malezyalı sürücü kefaletle serbest bırakıldı, mahkumiyete itiraz etti

2017'de trafiğe açık yollarda yarışan sekiz gencin ölümüne neden olan kaza nedeniyle altı yıl hapis yattıktan sonra yoğun incelemeye konu olan Sam Ke Ting'e 18 Nisan Pazartesi sabahı mahkumiyetine itiraz etme izni verildi. Temyiz Mahkemesi ile.

Bir Yüksek Mahkeme yargıcının infazın durdurulmasını reddetmesinin ardından son beş gününü hapiste geçiren 27 yaşındaki Sam'in, temyizi tükenene kadar bir kefaletle 10.000 RM (3.200 S$) kefaletle serbest bırakılmasına da izin verildi.

Sam'in avukatının aciliyet belgesi sunmasının ardından kısa bir süre önce oturan üç kişilik Temyiz Mahkemesi heyeti, oybirliğiyle Pazartesi günü Sam'in başvuruları lehinde karar verdi.

Temyiz duruşmasının tarihi henüz belirlenmedi.

Sam, Malezya'da 18 Şubat sabahı saat 3.20'de kötü aydınlatılmış bir yolda, frenler ve ışıklar kaldırılarak ve gidonlar indirilerek değiştirilmiş olan yasadışı bisikletlerle yarışan bir grup gençle çarpıştıktan sonra büyük ölçüde bir durumun kurbanı olarak görülüyor. , 2017. Ölen sekiz kişinin yaşları 13 ile 16 arasındaydı.

Dikkatsiz araç kullanmak ve ölüme sebebiyet vermekle suçlanan ve daha önce Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 2019 ve 2021 yıllarında iki kez beraat etmişti. Alt mahkemedeki davasında alkollü araç kullanmadığı, direksiyon başında teyakkuzda olduğu tespit edildi, ve muhtemelen kaza anında hız sınırının altında sürüyordu.

Bununla birlikte, Yüksek Mahkeme Yargıcı Abu Bakar Katar, hükümetin alt mahkemeler tarafından beraatine itiraz etmesinin ardından geçen Çarşamba günü suçlu buldu. Altı yıl hapis ve 6.000 RM para cezasına çarptırıldı, her ikisi de Temyiz Mahkemesi tarafından ertelendi.

Mahkumiyeti, otoyollarda yasadışı bisiklet yarışlarının artık yasalarca kabul edilebilir görüldüğüne dair yanlış bir mesaj gönderdiğini söyleyen Malezyalılardan yaygın eleştiriler aldı.

13 Nisan'dan bu yana change.org'da Sam için adalet talep etmek için en az 10 dilekçe başlatıldı ve ilk iki dilekçe toplu olarak 1,7 milyondan fazla imza topladı.

Muhalefetteki Demokratik Hareket Partisi ve hükümet partisi Malezyalı Çin Derneği (MCA), Sam'e adli yardım teklifinde bulundu.

Malezya'nın eski başbakanı Najib Razak'ın avukatı Shafee Abdullah da yasal hizmetlerini Sam pro bono'ya teklif etmişti.

Cumartesi günü The Star tarafından "Savunması gerektiğini şiddetle hissediyorum" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet