52 Yaşındaki Sarhoş Havayolu Pilotu ABD'de Uçuşun Kokpitinden Çıkarıldı

Havayoluna sahip bir pilot, pilotlar için federal sınırın dört katından fazla kan alkol seviyesine sahip olduktan sonra bir uçuşun kokpitinden çıkarıldı. JetBlue için çalışan 52 yaşındaki pilot James Clifton da ABD'de gözaltına alındı.

05 Mart 2022 10:00 Gündem
52 Yaşındaki Sarhoş Havayolu Pilotu ABD'de Uçuşun Kokpitinden Çıkarıldı

Buffalo News'in haberine göre, Orlando, Florida'dan bir adam olan pilot, Ulaştırma Güvenliği İdaresi ajanının yetkililere güvenlikten geçerken "zarar görmüş" göründüğünü söylemesinin ardından kokpitten çıkarıldı.

Niagara Frontier TSA sözcüsü Helen Tederous, pilotun yetkililere Buffalo Niagara uluslararası havaalanından Fort Lauderdale'e hareket eden uçağa binmeden önce yedi ila sekiz içki içtiğini söylediğini söyledi.

Kaldırıldıktan sonra polis bir alkol ölçer testi yaptı. Testte kan-alkol seviyesinin %0.17 olduğu tespit edildi. Federal Havacılık İdaresi, pilotların uçuştan sonraki sekiz saat içinde içki içmesini veya kandaki alkol seviyesi 0.04'ün üzerinde olan uçuşları yasaklar.

Önce polis tarafından gözaltına alındı, ardından JetBlue güvenliğine teslim edildi.

Tederous, pilotun JetBlue tarafından görevinden alındığını ve ayrıca federal suçlamalarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

JetBlue yetkilileri yaptığı açıklamada olaydan haberdar olduklarını ve kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaptıklarını söyledi. Ayrıca bir iç soruşturma yürütüyorlardı.

Açıklamada, "Alkolle ilgili tüm (Ulaştırma Bakanlığı) kural ve gereksinimlerine her zaman uyuyoruz ve çok katı bir sıfır toleranslı dahili alkol politikamız var" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet