400 Milyon Dolar Değerinde ki Araçların Yanma Sebebi Dikkat Çekiyor!

Geçtiğimiz günlerde denizin ortasında içerisinde çok sayıda lüks arabanın bulunduğu bir gemi yangını gündeme gelmişti. Almanya’dan aldığı bu zengin yükü ABD’ye taşıyan gemi Portekiz açıklarında alev alarak çayır çayır yanması ile gündeme gelmişti.

25 Şubat 2022 12:17 Gündem
400 Milyon Dolar Değerinde ki Araçların Yanma Sebebi Dikkat Çekiyor!

İlk açıklamada geminin taşıdığı yükün değerinin 400 milyon dolar olduğu açıklanmıştı. Yangında en çok zararı ise Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in gördüğü açıklandı. Firma bu yangın dolayısıyla 150 milyon dolar değerinde ki aracını kaybetmek durumunda kalmıştı.

İçerisinde 4 bin adet Volkswagen aracın bulunduğu geminin bedelinin gruba bu kadar olurken, diğer firmalara 250 milyon dolara yakın bir kayba neden olacağı aktarıldı.

Gemi Şirketinden Açıklama Geldi: Tahmin 401 Milyon Dolar

Geminin yanmasının ardından zarar tablosu çıkarılmaya çalışılıyor. Portekiz açıklarında yanan geminin içerisinde güncel piyasa değerinin 401 milyon dolar olduğunu tahmin ettikleri bir araç olduğu açıklandı. Gemide en çok VW grubuna araç ait varken, ayrıca Audi, Bentley, Lamborghini ve Porsche’nin de yer aldığı açıklandı.

BMW bu konuyla ilgili açıklama yaparak gemi de aracının bulunmadığını duyururken, Mercedes-Benz firması konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Yangında Büyük Şüphe Var!

Herkes hasar için çalışmalarını yaparken, Portekiz’in Azor Adaları açıklarında 16 Şubat tarihinde yanmaya başlayan “Felicity Ace” isimli geminin yangının neden çıktığı merak ediliyor. Yangın sırasında 22 adet mürettebat gemiden kurtulurken, geminin soğutma çalışmalarıysa devam ediyor. Atlantik Okyanusu ortasında başlayan gemi sürüklenerek Azor Adaları açıklarına getirildi.

İlk yangın raporlarına göre gemide çok sayıda elektrikli araç olduğu anlaşılıyor. Guardian ve Insider gibi yayın organlarının flaş haber olarak duyurdukları bilgi de yangının neden çıktığı konusunda net bir bilgi olmasa da, yangının büyümesinde elektrikli araç pillerinin etkili olduğu açıklandı.

Bu sebeple büyüyen yangına mürettebat müdahale edemedi. Sayısız lüks aracın bulunduğu gemide soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yangının neden çıktığına dair araştırmalar yapılacak. Bunun neticesinde yarım milyar dolar değerinde ki aracın yanmasına neden olan yangının sebebinin anlaşılacağı tahmin ediliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet